Angelika Kirchschlager en Julius Drake: Schumann


-advertentiepositie-



Angelika Kirchschlager en Julius Drake: Schumann

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Angelika Kirchschlager (Mezzosopraan), Julius Drake (Piano) R. Schumann - Sag'an, o lieber Vogel mein, nr. 1 (uit 'Lieder und

Angelika Kirchschlager
Mezzosopraan Angelika Kirchschlager startte haar loopbaan met Schumann. Ze was achttien, had nog nooit één zangles gehad en deed auditie voor het conservatorium in Wenen. Gekleed in een groene trui zong ze Schumanns Erstes Grün. ‘Ik werd per ongeluk aangenomen.’ De commissie had het echter goed gehoord. Kirchschlager groeide uit tot een operavedette en zingt nog altijd graag Schumann.

Julius Drake
De Brit Julius Drake begeleidde al vele Schumann-vocalisten. Vandaag brengt hij met Kirchschlager vooral liederen over de liefde. Schumann liet zich inspireren door zijn geliefde Clara. Pas na een ellenlange verkering mocht hij met haar trouwen. Ongetwijfeld voelde hij zich aangesproken door een gedicht als Was soll ich sagen. Adelbert von Chamisso schreef in dit gedicht over een jonge vrouw en een oudere man. Ook van zijn hand zijn de teksten van Frauenliebe und -leben. Een hartstochtelijk liefdesepos met voor Drake een opvallend op zichzelf staande pianopartij.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Angelika Kirchschlager en Julius Drake: Schumann
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.