Jeneverfestival Schiedam


-advertentiepositie-



Jeneverfestival Schiedam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De jeneverhoofdstad Schiedam staat op zaterdag 13 en zondag 14 juni in het teken van het Jeneverfestival 2015. Tijdens het veelzijdige lifestyle evenement geniet het publiek van exclusieve jeneverproeverijen, nieuwe gins, cocktailworkshops én culinaire lekkernijen in de food area.

Kazen, worst van Brandt & Levie, oesters of hapjes met jenever bereid? Allemaal perfect in combinatie met de cocktails geshaked door de beste bartenders van Nederland en België. Een uitgebreid aanbod aan muziek, acts en straattheater maken het festivalgevoel in Schiedam dit jaar compleet.

Distillateurs uit binnen- en buitenland presenteren gedurende Jeneverfestival 2015 diverse jenevers en verzorgen smaakvolle proeverijen in de monumentale Havenkerk. Naast het traditionele onderdeel van het festival, vinden dit jaar kwalitatieve cocktaildemonstraties en wedstrijden plaats. De Nederlandse en Belgische topcocktailbars gaan een daverende strijd met elkaar aan met maar één doel voor ogen; de winnende cocktail shaken! Het aanwezige publiek is in de gelegenheid om alle cocktails te proeven kiest uiteindelijk de winnende bar van 2015.

Het Jenevermuseum is dagelijks vanaf 12.00 uur geopend. Bezoek de branderij waar nog steeds volgens de Oud Hollandsche methode moutwijn wordt gestookt of neem een kijkje op de expositie: ‘Sterke Verhalen voor bij de borrel’. Deze tentoonstelling onthult alle geheimen achter de bekende KLM-huisjes, die gevuld worden met jenever.

 Bezoek www.jeneverfestival.nl

Jeneverfestival Schiedam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.