Bill Laurance Trio


-advertentiepositie-



Bill Laurance Trio

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op woensdag 8 juli doet Bill ‘de-gruwelijke-pianist-van-Snarky-Puppy’ Laurance voor de vierde (!) keer BIRD aan. Afgelopen april verscheen zijn tweede solo-album SWIFT, een sfeervolle plaat vol stemmige soundscapes. Bracht hij vorige keer nog een full blown orkest mee, deze keer houdt Laurance het op een intiem optreden met Robert Mullarkey op bas en Richard Spaven op drums.

Snarky Puppy
Bill Laurance is pianist, keyboardspeler, componist en producer. Hij is vooral bekend als lid en medecomponist van de uit Brooklyn afkomstige band Snarky Puppy, waarmee hij de afgelopen jaren wereldwijd bekendheid verwierf. De samenstelling van deze jazzfusionband wisselt nogal eens en de afgelopen jaren heeft Snarky Puppy opgetreden met o.a. Erykah Badu, Marcus Miller, Justin Timberlake, Kirk Franklin, Ari Hoenig, Roy Hargrove en Snoop Dogg. Vorig jaar won de band nog samen met Lalah Hathaway een Grammy voor het nummer ‘Something’.

SWIFT
Tussen alle Snarky Puppy-activiteiten door – de band bracht de afgelopen twee jaar maar liefst drie platen uit – wist Bill Laurance nog tijd vrij te maken voor zijn eigen projecten. Vorig jaar verscheen zijn debuut FLINT, dat meteen op nr. 1 binnenkwam op de iTunes- charts van de UK en USA. Begin april verscheen alweer de opvolger, SWIFT, een plaat vol sfeervolle soundscapes die niet gedefinieerd worden door een bepaald genre, maar veel meer door een gevoel, een stemming. Bracht hij vorige keer nog een (bijna) compleet orkest mee, deze keer houdt Laurance het ingetogen met Robert Mullarkey op de bas en Richard Spaven op drums.

Line-up:
Richard Spaven: drums
Robert Mullarkey: bas
Bill Laurance: keyboard en piano

Bill Laurance Trio
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.