Theater: De miraculeuze come-back van Mea L. Loman




Theater: De miraculeuze come-back van Mea L. Loman

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De miraculeuze come-back van Mea L. Loman

Toneelvereniging Litteris Sacrum uit Leiden brengt 28, 29 en 30 mei het tragikomische stuk 'De miraculeuze come-back van Mea L. Loman' op de planken.

Mea Loman zong ooit Franse chansons, bij amateurvereniging Zon en Vreugd. Haar zangcarrière speelde zich af op de podia van bejaardenhuizen en invalidencentra. Wegens familieomstandigheden is ze vijf jaar geleden gestopt met optreden, maar nu lonkt toch het theaterleven weer. Al gauw merkt ze dat ze wegens haat, venijn en afgunst niet meer welkom is in de vereniging. Ook het thuisfront lijkt niet bepaald enthousiast. Mea gaat de strijd aan om toch haar come-back te bewerkstelligen.

De miraculeuze come-back van Mea L. Loman van Guus Vleugel en Ton Vorstenbosch zag het levenslicht op het snijvlak van de vrije jaren zeventig en het individualisme van de jaren tachtig. Een Hollandse spruitjeslucht versus het najagen van eigen geluk. Op die scheiding van twee decennia komen botsende belangen tot een kolkend hoogtepunt.

De miraculeuze come-back van Mea L. Loman wordt gespeeld op donderdag 28 mei, vrijdag 29 mei en zaterdag 30 mei, steeds om 20.15 uur, in Theater Toverlei in Leiderdorp. Dit theater is te vinden in De Sterrentuin (bij de bibliotheek), aan de Van Diepeningenlaan 110A in Leiderdorp. Kaarten zijn te reserveren via www.litterissacrum.nl of 06 - 247 06 621 en kosten € 12,50 (graag gepast betalen, pinnen is helaas niet mogelijk).

Foto: Any Blunder

 Bezoek www.litterissacrum.nl

Theater: De miraculeuze come-back van Mea L. Loman
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.