Atelierroute Putten, 5, 6 en 7 juni


-advertentiepositie-



Atelierroute Putten, 5, 6 en 7 juni

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Atelierroutiers organiseren alweer de 18e route dit jaar!
Deze 18e Puttense Atelierroute zal dit jaar gehouden worden op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015.
Op donderdag 4 juni om 20.00 uur is de feestelijke opening in de kunstkelder van het gemeentehuis. Dhr. Stefan de Jong zal met een verhaal onze expositie openen.

Het thema van de expositie in de kunstkelder is: ‘Verborgen Verhalen’. Van alle atelierroutiers zullen 1 of meer werken met dit thema in de kunstkelder te zien zijn. Zo wacht de bezoeker hier een zeer gevarieerde expositie. Iedere kunstenaar gaat immers met een andere gedachtegang en met zijn eigen discipline met het thema aan de slag. Zo zullen er beelden zijn in diverse steensoorten, metaal en keramiek, maar ook schilderijen, tekeningen, etsen, foto’s en textielkunst.
Ook dit jaar zijn er nieuwe kunstenaars tot de atelierroute toegetreden. Dit zijn Els Schipper-Friso met keramiek en foto´s, Gijsbert-Willem Evers met ruimtelijk werk en Jolette van Eijden met aquarellen. Tijdens de atelierroutedagen zullen er ook gastexposanten zijn met hun eigen werk, wat voor een grotere variatie zorgt.

De openingstijden van de ateliers op de 3 dagen zijn:
vrijdag 5 juni: 13.00 - 21.00 uur,
zaterdag 6 juni: 11.00 - 17.00 uur en
zondag 7 juni: 11.00 - 17.00 uur.
De tentoonstelling in de Kunstkelder zal gelijktijdig met de atelierroute op 5 en 6 juni geopend zijn en is daarna nog tot en met zaterdag 27 juni te bezichtigen op dinsdag, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur en woensdag- en zaterdagmorgen van 10.00 - 12.30 uur.

Adressen ateliers tijdens routedagen:
• Kunstkelder Gemeentehuis (zondag gesloten), ingang achterzijde gemeentehuis (Brinkstraat): thema-expositie ‘Verborgen Verhalen’
• Goorsteeg 23 (zondag gesloten): Gerrit van Emous, beelden en collages; Wim Filius, schilderijen; Riekje Luitjes, schilderijen
• Matseweg 11: Ed Gerritsen, schilderijen
• Peppelerweg 21: Marijke Sondorp, tekeningen
• Peppelerweg 49: Els Schipper-Friso, keramiek en foto’s
• Bakkerstraat 19 (vrijdag gesloten): Jackie Howard, textielkunst
• Hakschaer 4 (zondag gesloten): Julia van Steden, schilderijen
• Weverstraat 7: Henriëtte Houtsma, fotografie
• Abdinckhofstraat 20 (zondag gesloten): Marja Benschop, iconen
• Stationsstraat 30B (zondag gesloten): Gijsbert-Willem Evers, sculpturen
• Beekweg 3: Jolette van Eijden: aquarellen; Hans Krudde, fotografie; Marjan Heijmans, beelden; Johan Jansen, schilderijen
• Telgterweg 17: Mary Oskam-Plantenga, etsen en schilderijen; Jelle Zijlstra, fotografie; Machalien Ringelberg, schilderijen en keramiek; Lydia Laman, schilderijen en beelden; Arie Snijders, schilderijen; Jo Aerts, schilderijen.

Er is een flyer, waarop alle informatie te vinden is. Deze is gratis verkrijgbaar o.a. bij de VVV Putten en bij de deelnemende kunstenaars en in de kunstkelder.
Uitgebreide informatie en een plattegrond zijn ook te vinden op: www.atelierrouteputten.nl

 Bezoek www.atelierrouteputten.nl

Atelierroute Putten, 5, 6 en 7 juni
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.