1

Van Gogh Leeft




Van Gogh Leeft

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar herdenken we het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh. Van Gogh Leeft in Etten-Leur is onderdeel van het Europese programma. Het festival is daarom anders, groter en veelzijdiger dan ooit.

De eerste uitingen van het bekende evenement in Etten-Leur zijn al zichtbaar: de foto tentoonstelling De Wereld van Van Gogh op het Raadhuisplein en in de Binnentuin, de installatie Boomwortels in de Binnentuin, Van Gogh banieren aan alle lantaarnpalen van Winkelhart Etten-Leur en uiteraard een expositie in de Van Gogh Kerk. Het lijkt wel feest in Etten-Leur!

Inmiddels heeft Etten-Leur er een bezienswaardigheid bij: een fotowand van ruim 11 bij 11 meter met daarop een groot aantal Ettense werken van Vincent van Gogh en een zelfportret van de wereldberoemde kunstenaar, die hier zijn carrière begon.

De mega foto selfie spot is te vinden in het steegje naast de Van Gogh Shop, tussen de Markt en de Binnentuin (richting de bioscoop). En als u dan toch in de buurt bent: bezoek dan de Van Gogh Kerk, met t/m 7 juni een prachtige en kleurrijke wisselexpositie van Wim Schutz!

Maar er is meer: vier internationale streetpainters zijn vanaf 27 mei in de weer met enkele 3D streetpaintings. Ze zijn te bewonderen aan de Hof van den Houte en het Buchtplein en in het overdekte winkelcentrum. Deze dag start tevens een wisselexpositie van Wim Schutz in de Van Gogh Kerk. Op zaterdag 30 mei kunnen alle kinderen op het Raadhuisplein komen stoepkrijten voor de deur van Scoop. Voor alle deelnemers een gratis ijsje. Eveneens op 30 mei een leuke workshop: schilderen als Van Gogh (wel even tijdig aanmelden via www.arti-tof.nl.

Op zondag 31 mei is er tijdens de Meulemart ook volop straattheater. Max Mini vermaakt u op de terrassen en bovendien zijn er twee mobiele shows van het internationale gezelschap CloseAct. Metershoge engelen, de White Wings, brengen verstilde composities, tableaux vivants, met percussie tot leven. Een gracieuze en imposante ode aan de 125 jaar geleden overleden Vincent van Gogh. Loopacts door heel het Centrum van13.00-13.45 uur en van 15.00-15.45 uur. Op het podium op de Markt zijn er 2 optredens van Danscentrum Goetjaer. Zij brengen de dans ‘Boomwortels’ (om 11.00 en 13.00 uur). Voor wie van een lekker stukje wandelen houdt: De Losse Feeter organiseert deze koopzondag 2 wandeltochten (vertrek vanaf De Wipakker).

En voor wie heel veel kunst wil zien, die doet er goed aan om tot uiterlijk 7 juni eens een kijkje te nemen bij de Kunstexplosie, aan het Stationsplein 45. Ruim 125 kunstenaars hebben zich laten inspireren door Van Gogh.

Tip: maak een foto van een van de vele activiteiten, deel deze op de facebookpagina vincentvangoghinetten of via twitter: @vangoghkerk en maak kans op een mooie prijs.

 Bezoek www.vangoghleeft.nl

Van Gogh Leeft
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.