Ponymarkt Scheerwolde | Boerenmarkt | braderie


-advertentiepositie-



Ponymarkt Scheerwolde | Boerenmarkt | braderie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 8 augustus 2015 wordt er tijdens het dorpsfeest een grote, gevarieerde markt georganiseerd:

Ponymarkt (Aanvoerpremie €2,50)
Onze ponymarkt (de 48e editie) heeft landelijke bekendheid en behoort tot de grootste vijf van ons land! De markt trekt elk jaar veel dieren. Voor diegene die niet alleen wil genieten van de dieren zelf maar ook van het toch wel specifieke wereldje van de paardenhandelaar en het beklinken van koop en verkoop van een paard is het vroeg opstaan geblazen. De markt vangt veelal aan rond een uur of zes. De meeste handel vindt in de eerste uren plaats. Voor ieder dier dat op de markt aangevoerd wordt, is er een premie beschikbaar van € 2.50, een kleine tegemoetkoming voor de handelaar.

Boerenmarkt, thema: 't Boerenleven
Elk jaar staat tijdens de markt in Scheerwolde een ander thema centraal. Afgelopen jaar kon men de middeleeuwse tijd ervaren in 'Scarwolde' en dit jaar is het thema 't Boerenleven. Het thema wordt wederom compleet uitgewerkt met activiteiten en demonstraties van vroeger tot nu. Het wordt een gezellige markt met veel shows en activiteiten voor jong en oud!

Grote braderie
De markt van Scheerwolde kenmerkt zich door zijn variëteit aan kramen, waardoor er voor ieder wat wils is. De laatste jaren zijn brocante waren erg in trek en deze mogen uiteraard ook niet ontbreken. Een groot aantal kramen met allerlei koopwaar en levensmiddelen zullen weer opgesteld rond de dorpskern De Brink en de Scheerwolderweg. Een gevarieerde markt is ook nu weer gewaarborgd . De markt/braderie begint meestal vanaf een uur of acht gestalte te krijgen en zal tot 14.00 uur in de middag duren. Tussen de middag kunt u wat lekkers tussendoor nemen om vervolgens weer te genieten van alles wat er op de markt te zien is.

Rommelmarkt
Het dorpsfeest Scheerwolde is voor ieder wat wils. Zo is er een mooie aanvulling van veel particulieren en hobbyisten, die een plekje hebben op de rommelmarkt. Zij bieden hun tweedehands waren aan, veelal uitgestald op een kleed of een stuk plastic.

Landbouwmechanisatieshow
In een agrarische omgeving mag een dergelijke show niet ontbreken. Het is dan ook een vaste traditie dat veel mechanisatiebedrijven uit de regio hun steentje bijdragen aan deze show. Landbouwmachines met de nieuwste technische snufjes zijn te bezichtigen.

Oude tractoren, machines en bromfietsers
Veel mensen raken hier niet op uitgekeken. Op een weiland in het verlengde van de markt staan de oude machines groots uitgestald. De aanvoer lijkt dit jaar nog groter te worden dan het voorgaande jaar.

Voor meer informatie: www.feestinscheerwolde.nl
Facebook: www.facebook.com/dfscheerwolde
Twitter: www.twitter.com/dfscheerwolde

 Bezoek www.feestinscheerwolde.nl

Ponymarkt Scheerwolde | Boerenmarkt | braderie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.