Admiraalzeilen


-advertentiepositie-



Admiraalzeilen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tegenover de Hoofdtoren, waar 400 jaar geleden de ontdekkingsreis naar een zuidwestelijke route richting de Oost begon, ligt de pittoreske haven van Watersportvereniging Hoorn. Het huidige pleziervaren vindt zijn oorsprong in de scheepsreizen die honderden jaren geleden werden gemaakt. Nog steeds is het ronden van Kaap Hoorn een prestatie die slechts weinig zeelieden volbrengen. Het spreekt dan ook tot de verbeelding van vele zeilers.
Ook de Watersportvereniging Hoorn viert het jubileum van de historische reis van Willem Corneliszoon Schouten en Jacob Lemaire. En de enige juiste manier om een nautische gebeurtenis te vieren is door het zogenaamde admiraalzeilen. Admiraalzeilen was vroeger een maatregel om gezamenlijk de aanval van piraten te kunnen afslaan.
Op zaterdag 13 juni verrichten de “Escaders” onder leiding van de admiraal voor het Oostereiland diverse manoeuvres, het zogenaamde Admiraalzeilen. De Hoornse jeugd- en wedstrijdzeilers, kajuitboten en de zeilers met een lichamelijke beperking (Stichting Sailability) vormen de Escaders.
We nodigen iedereen uit om naar deze spectaculaire demonstratie van zeilvaardigheden te komen kijken.

 Bezoek www.kaaphoorn.nl

Admiraalzeilen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.