30 jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekkingen


-advertentiepositie-



30 jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekkingen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ter ere van het dertigjarig bestaan van Tussen Kunst en Kitsch is in Museum Flehite de tentoonstelling 30 jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekkingen te zien. Daarin een selectie van meer dan honderd voorwerpen uit het bekende televisieprogramma van AVROTROS.

De expositie is samengesteld door de experts van het tv-programma. De veertien ‘gastconservatoren’ selecteerden samen ruim honderd bijzondere (kunst)voorwerpen met een bijzonder verhaal die zij de afgelopen jaren taxeerden tijdens de opnamedagen van het tv-programma.

Elke expert selecteerde zeven pareltjes uit het eigen vakgebied. De expositie toont onder andere 17de-eeuws glas, art deco-voorwerpen en werk van grote namen zoals Escher, Picasso en Pieter Breughel de Jonge. Er zijn juwelen, meubels, archeologische vondsten en Delfts aardewerk.
Mooie en bijzondere kitsch is ook in de tentoonstelling te vinden. Een roze vijfdelig klokkenstel bijvoorbeeld. Of een houten ‘stilletje’ (poepdoos). Deze stond bij deftige huizen meestal in de slaapkamer, maar in de 17de eeuw was het zelfs niet ongewoon dat zo’n ‘doos’ in de eetkamer stond! Achter een mooi kamerscherm, dat wel.

 Bezoek museumflehite.nl

30 jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekkingen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.