1

Historisch Stadhuis Concert IJsselstein


-advertentiepositie-



Historisch Stadhuis Concert IJsselstein

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Lineke Lever (pianiste) en Tom Peeters (producer Cobra Records) zijn beiden professioneel werkzaam in de klassieke muziek. Als inwoner van IJsselstein willen zij hun mooiste ervaringen uit de klassieke muziekpraktijk delen met de gemeente waarin ze wonen.
Daarom organiseren ze tot de zomer 2015 een reeks van een aantal concerten waar ze hun muzikale vrienden uitnodigen. Topmusici, nationaal en internationaal van uitzonderlijk hoog niveau hebben ze bereid gevonden om een optreden te verzorgen in het uiterst sfeervolle oude stadhuis van IJsselstein. Dat is uniek want normaal gesproken spelen deze mensen vooral op de grote podia.

Sopraan Titia van Heyst en pianiste Lineke Lever vormen al jarenlang een succesvol liedduo. Deze middag werken zij samen met bevriende fluitiste Susanna Edixhoven in een bijzondere samenwerking. Zij zullen zowel in verschillende duo-samenstellingen alsook als trio te horen zijn in werken van o.a. Fauré, Ravel en Liszt.

Fluitiste Susanna Edixhoven studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Zij werkte enkele jaren als vaste remplacant in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en zij remplaceert op dit moment in verschillende orkesten o.a. bij het Radio Symphonie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Sopraan Titia van Heyst studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij is een veel gevraagd en veelzijdige sopraansoliste in oratoria en liedrecitals. Daarnaast zingt zij als ensemblezangeres bij Cappella Amsterdam en wordt ze vaak uitgenodigd door buitenlandse top-ensembles.
Pianiste Lineke Lever studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Zij is een veelgevraagd kamermusicus. Sinds 2001 speelt zij in het Arte Duo, een duo met klassiek saxofoniste Aubrey Snell. Met het Arte Duo heeft Lineke inmiddels twee zeer goed ontvangen cd’s opgenomen (o.a. verkrijgbaar bij The Readshop in IJsselstein). Daarnaast werkt zij regelmatig in andere kamermuziekbezettingen en met koren samen in het grote koorrepertoire voor piano en koor.

 Bezoek www.linekelever.nl

Historisch Stadhuis Concert IJsselstein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.