Wieler Skeeler Weekend Ruinen


-advertentiepositie-



Wieler Skeeler Weekend Ruinen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wieler Toer Club Ruinen

Wieler Skeeler Weekend Ruinen

Op zaterdag 27 juni en zondag 28 juni 2015 wordt voor de derde keer het Wieler Skeeler Weekend Ruinen gehouden. Dit sportieve weekend wordt georganiseerd door de Wieler Toer Club Ruinen en heeft voor een breed publiek iets te bieden.
Een gezellige evenement, dusdanig opgezet zodat er voor elk wat wils is, voor zowel jong als oud, recreatief als fanatiek. Er kan worden gestart met de racefiets, mountainbike, reguliere fiets, skeelers en op de step.

Op beide dagen zijn er 5 verschillende activiteiten, zowel voor de recreatieve- als fanatieke fietsers, skeelers en steppers. Bij de weg tochten kunnen de deelnemers kiezen uit afstanden van 60, 90 of 120 km. Op zaterdag en zondag gaan de routes door 2 Nationale Parken te weten Het Drents-Friese Wold en Het Dwingelderveld. Verder zijn er Mountainbike tochten van 30, 50 en 70 km. Deze routes zijn uitgezet in de omgeving van Echten en Zuidwolde, in samenwerking met Staatsbosbeheer en particuliere grondbezitters. De deelnemers komen door een bosrijk gebied afgewisseld met heide, vlakke bospaden en technische tracks. Dan zijn er nog skeelertochten en steptochten van 15, 30, 60 en 90 km. Voor deze tochten zijn de routes op zaterdag en zondag verschillend, dus een mooie gelegenheid om op beide dagen te rijden. De mountainbikers kunnen starten tussen 9.00 uur en 10.00 uur. De skeelers en de steppers tussen 9.00 uur en 11.30 uur. En de wegtochten tussen 8.30 uur en 11.00 uur.

Heerlijkheid Ruinen familie fietstocht

Tijdens dit weekend wordt op zondag de Heerlijkheid Ruinen familie fietstocht georganiseerd. Deze tocht heeft een afstand 27 km. De deelnemers komen langs diverse bezienswaardigheden. De route leidt langs de zichtstal van Pluimveeboerderij van de familie Laarman. Alida en Johan Laarman zullen hier uitleg geven over hun bedrijf en winkel met kip-en streekproducten. Dan gaat de fietstocht richting de veehouderij van familie Schoonvelde. Vanuit de skybox heeft men een prachtig overzicht over het vee in de stal. Tevens is hier de gelegenheid om eigen gemaakte kaas te proeven. De route gaat vervolgens naar het kunstplein. Op het kunstplein bij galerie atelier Femke Anne is deze zondag Place du tertre. Place du tertre is een idee uit Parijs, door Femke Anne in 2013 naar Ruinen gebracht. Het is 10 keer georganiseerd, en alle keren was het een groot succes. Kinderen kunnen hier een spraypaint werkstuk maken. Van hieruit gaat het richting Natuurmonumenten waar een demonstratie schapen drijven wordt gegeven. Een spectaculair schouwspel hoe de schaapherder samen met haar honden de schapen kan sturen. Aan het einde van de route fietst men langs “De Jonge Geuze”. Hier ligt een mooie midgetgolfbaan waar de deelnemers van deze tocht gratis kunnen midgetgolfen. Een leuke afsluiting van tocht.
Starten kan tussen 9.00 uur en 13.00 uur

Alle tochten starten vanaf sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen, waar ook de inschrijving plaatsvindt.

Woont u niet in de buurt? Ook hier is aan gedacht! Tijdens dit Wieler Skeeler Weekend zijn er diverse overnachtingsmogelijkheden in Ruinen of in een van de andere omliggende dorpen. Meer informatie vindt u op www.wtcruinen.nl/evenementen.

 Bezoek wtcruinen.nl

Wieler Skeeler Weekend Ruinen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.