1

Fototentoonstelling Haagse Beek


-advertentiepositie-



Fototentoonstelling Haagse Beek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van maandag 22 juni t/m zaterdag 27 juni 2015 is de fototentoonstelling Haagse Beek van de gemeente Den Haag te zien in het Atrium Den Haag​.

De Haagse Beek werd aangelegd om de slotgracht rond de Ridderzaal van water te voorzien en het watertje volgt nog steeds globaal dezelfde route. Een verschil met toen is wel, dat er gemalen zijn gebouwd, wandelpaden, er heus beleid voor is ontwikkeld en biologen nauwgezet bijhouden welke organismen er allemaal te vinden zijn. Heel bijzonder gegeven is dat de Haagse Beek niet van land naar zee stroomt, maar precies andersom. Het water is helder, omdat de bron in de duinen is gelegen.

Amateur fotograaf Paul Koopman wilde een geslaagde half/half foto maken van het Catshuis vanuit de vijver waar zoveel regeringsleiders en staatshoofden sinds mensenheugenis hun blikken over lieten dwalen. Hij kreeg toestemming om te water te gaan. Dit inspireerde hem om de Haagse Beek te gaan fotograferen.

Wat de Haagse Beek zo bijzonder maakt zijn de pleisterplaatsen die hij aandoet. Via het Catshuis langs het Vredespaleis (waar hij weer een vijver voedt die grote karpers herbergt) dwars door de stad (deels ondergronds) om te eindigen in het hart van onze democratie: de Hofvijver. In het Atrium Den Haag is een selectie te zien van deze foto's.

 Bezoek www.atriumcityhall.nl

Fototentoonstelling Haagse Beek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.