Middeleeuws Spektakel


-advertentiepositie-



Middeleeuws Spektakel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni a.s. wordt de Hollandse Biesbosch in Dordrecht omgetoverd tot een Middeleeuws Spektakel voor jong en oud. Waan je voor even in de bijzondere tijd van de Middeleeuwen en beleef de vele thematische activiteiten, met als spectaculair hoogtepunt het grote toernooi, waar ridders elkaar te lijf gaan om de gunst van de jonkvrouwen.

Het tweedaagse publieksfestival in Middeleeuws thema biedt jong en oud een bijzondere mogelijkheid om terug in de tijd te gaan. Bij smederij Roodbaert kunnen bezoekers meer te weten komen over het vak van de smid en zelf een hangertje smeden van een hoefnagel. Net als in de Middeleeuwen is er een sprookspreker aanwezig, een verhalenverteller die het publiek weet te fascineren met geweldige verhalen over helden en reuzen, magische drankjes en tovenaars, koningen en prinsessen.

Geen Middeleeuws Spektakel zonder sfeervolle muziek! In Dordrecht kunnen bezoekers genieten van verschillende acts, waaronder Pyrolsis, een bont gezelschap dat Ierse folkmuziek maakt. Ook de Middeleeuwse muziekgroep Datura voert wilde dansen uit op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Gekleed in Middeleeuwse kleding lijken deze muzikanten zo uit de Middeleeuwen weggelopen.

Pyrates! is een zeevarende band van muzikale plunderaars die hun eigen piraat elektrische folk rock muziek opgelegd hebben bij mede-piraten en onfortuinlijke landrotten. Gewapend met gitaar, bas, drums en fiddle treden deze fortuinlijke heren op in vol piraat ornaat om allerlei liederen te zingen met een hoog ARRRR gehalte.

Tot slot is er speciaal voor de jonge, dappere bezoekers de Schildknapenschool. Hier worden aankomende riddertjes getraind in het vechten met een zwaard en ridderlijk handelen. Als ze in de test laten zien een échte Ridder te zijn, dan ontvangen ze zelfs een Ridder diploma.

Het Middeleeuws Spektakel is een onvergetelijk dagje uit voor de hele familie!

Het Middeleeuws Spektakel is een jaarlijks rondreizend evenement en strijkt dit jaar neer in de Hollandse Bieschbos in Dordrecht (20 & 21 juni) en in het Amsterdamse Bos van Amstelveen (15 & 16 augustus). Informatie over het Middeleeuws Spektakel in het Amsterdamse Bos volgt spoedig.
Dagkaart volwassenen € 11,-. Dagkaart kinderen 4-12 jaar € 5,-
www.middeleeuws-spektakel.nl

 Bezoek www.middeleeuws-spektakel.nl

Middeleeuws Spektakel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.