1

Als Van Gogh in Roosendaal


-advertentiepositie-



Als Van Gogh in Roosendaal

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Als Van Gogh door Erika Stanley

Het oude raadshuis, het station en het standbeeld van de Tullepetaon op de Markt zijn de drie Roosendaalse plekken die de in Roosendaal wonende kunstenaar Erika Stanley in de stijl van Van Gogh heeft geschilderd.

De orginele werken zijn vanaf zaterdag 9 mei te zien en te koop in ‘Atelier en Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan’ aan de Markt 39 in Roosendaal, waar men ook de reproducties kan bestellen. Daar is ook ander werk van Erika Stanley, tot en met 30 augustus te zien in het kader van expositie Eye-Candy 8.

De drie Roosendaalse schilderijen maken deel uit van de serie 'Als Van Gogh' die de kunstenaar maakt van stadsgezichten in Nederland. Roosendaal, de stad waar Stanley zelf woont, bijt de spits af. Schilderijen van bekende plekken in onder andere Den Bosch, Rotterdam, Tilburg en Utrecht volgen dit voorjaar.

Een TV-interview met Erika, wat op woensdag 13 mei als nieuwsitem op Omroep Brabant Televisie te zien was, is te bekijken op YouTube: https://youtu.be/hNuueBB0KnM

Erika Stanley (1973) is geboren in Costa Rica en woont sinds enkele jaren met haar gezin in Nederland. Al voor haar kunststudie aan de Universiteit van Costa Rica raakte ze bevangen door het werk van Van Gogh. Zij heeft een eigen, authentieke stijl van schilderen en sculpturen maken. Daarnaast heeft ze zich de stijl van Van Gogh eigen gemaakt.
Al eerder exposeerde ze internationaal met werk in die stijl. Stanley wendt haar speciale competentie nu aan om burgers en bedrijven in Nederland schilderijen te bieden van bijzondere locaties in hun woonplaats, in de stijl van Van Gogh. Alle schilderijen die Stanley in deze serie maakt zijn verkrijgbaar als reproductie op canvas via de webwinkel van www.kunstenthuis.nl

Het station van Roosendaal is verwerkt op canvas (60 x 70cm) en kost 125 euro. Het oude raadhuis is iets kleiner (60 x 60cm) en kost 89 euro, net als het standbeeld van de Tullepetaon.

Atelier Expositieruimte Kunstenaar Anita Ammerlaan op de Markt 39 in het centrum van Roosendaal(NB) is geopend van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00.
De agenda is te vinden op de website van professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan: www.anitaammerlaan.com

Website kunstenaar Erika Stanley: www.arterika.com

Naast de ’Als Van Gogh’ schilderijen van Erika Stanley, is er tot en met 30 augustus ook nog werk van 11 andere professionele kunstenaars te zien bij Anita Ammerlaan tijdens expositie EYE-CANDY 8.

Op zondag 14 juni opent in Roosendaal de achtste editie van de bijzondere kunstexpositie Eye-Candy, inmiddels een bekend kunstfenomeen in Brabant. Maar liefst twaalf professionele kunstenaars tonen vanaf dan drie maanden lang hun diverse kunstwerken in Atelier Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan.

De 1150m2 grote expositieruimte op de Markt 39, staat toe dat alle 12 exposanten hun werk ruim en professioneel kunnen presenteren. De genres en stijlen lopen ver uiteen, maar vormen weer een bijzonder geheel. De twaalf kunstenaars presenteren olie- en acrylverfschilderijen tot 3D-objecten en sculpturen van verschillend materiaal. Houten sculpturen, voorwerpen van keramiek, glas, RVS, textiel en vilt; al het mogelijke is gebruikt voor een oogstrelende collectie.

Eye-Candy 8 is de nieuwste editie van een reeks exposities die is uitgegroeid tot een, door kunstliefhebbers gewaardeerd, kunstfenomeen in de regio. De organisatie ligt in handen van professioneel kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de 1150m² grote atelier en expositieruimte aan de Markt 39 in Roosendaal met veel passie en plezier uitbaten.

Exposanten Eye-Candy 8:
Willy Schut - www.willyschut.exto.nl (schilderijen)
Janneke Rottier - www.jannekerottier.nl (schilderijen)
Tom van Dessel - www.tomvandessel.exto.nl (schilderijen)
Erika Stanley – www.arterika.com (schilderijen en 3D-objecten)
Heleen van den Hooven - www.ateljeeaanzee.nl (vilt-eilanden)
Frans Steginga - www.franssteginga.nl (houten sculpturen en reliëfdruk)
Jos Rijff - www.rijff.com (schilderijen)
Lucie Berben - www.lucieberben.nl (keramiek)
Ben Vollenberg - www.kunstkring.com (glaskunst)
Wim Meyles - www.wimmeyles.nl (houten sculpturen)
Adrian Legierse - www.adrian-l.blogspot.com (RVS sculpturen)
Anita Ammerlaan – www.anitaammerlaan.com (schilderijen)

Over Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan

Anita Ammerlaan (1976) is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy (1999). Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom.
Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen.
Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

 Bezoek www.anitaammerlaan.com

Als Van Gogh in Roosendaal
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.