1

I believe I am gay




I believe I am gay

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In het Bijbels Museum is een bijzondere fototentoonstelling te zien over het thema religie en homoseksualiteit. In de tentoonstelling, getiteld I BELIEVE I AM GAY, tonen fotografen Hadas Itzkovitch en Anya van Lit 37 fotoportretten van lesbische en homoseksuele christenen, joden, moslims, hindoes en boeddhisten. Van vrijzinnig tot orthodox, van jong tot oud en allen woonachtig in Nederland. Onder de geportretteerden bevinden zich ook enkele voorgangers, zoals een rabbijn en een predikant.

Religieus&Homoseksueel

Itzkovitch en Van Lit begonnen hun project in 2013 met één enkele vraag: is het mogelijk om religieus en homoseksueel te zijn in Nederland? Een zoektocht door heel Nederland volgde. Tijdens het langdurige proces van research en fotograferen bleek dat veel homoseksuelen, ondanks de moeilijke positie waarin zij soms verkeren, toch inspiratie en kracht uit hun geloof halen en dit geloof blijven aanhangen.

De fotografen kozen voor geënsceneerde beelden in een klassieke stijl. Attributen en houdingen refereren op subtiele wijze aan het specifieke geloof.

 Bezoek www.bijbelsmuseum.nl

I believe I am gay
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.