1

Russische Romantiek - Piano, Viool en Cello


-advertentiepositie-



Russische Romantiek - Piano, Viool en Cello

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Meeslepende pianotrio's van Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski openen het kersverse seizoen van de Edesche Concertzaal. De te spelen muziek is een gouden combinatie met het dreamteam-trio: de nieuwe artist in residence Anna Fedorova, haar voorganger violiste Marlene Hemmer en cellist Benedict Kloeckner. Anna Fedorova en Benedict Kloeckner maakten eerder al grote indruk met Rachmaninovs Cellosonate. Met Marlene Hemmer aan hun zijde bezorgt dit dreamteam u een onvergetelijk concert.

Rachmaninov
Het begint al met Rachmaninov. U hoort één van zijn meest geliefde kamermuziekstukken. Het ademt een sfeer van melancholie. Sergej Rachmaninov schreef deze muziek op achttienjarige leeftijd, misschien wel tijdens zijn studietijd op het conservatorium van Moskou: daar ontving hij les van Anton Stepanovitsj Arenski.

Arenski
Luister na het stuk van Rachmaninov naar het 'in memoriam' van Anton Stepanovitsj Arenski. Diep bedroefd was Arenski vanwege het overlijden van de cellist Karl Davydov. Met zijn Eerste Pianotrio, op. 32 eert Arenski deze beroemde Russische cellospeler. Toch is dit pianotrio niet zo zwaarmoedig als de andere twee die deze avond gespeeld worden. En bijna vanzelfsprekend speelt nu de cello (niet de piano) de hoofdrol. Het was immers een cellist voor wie het stuk geschreven werd!

Tsjaikovski
Na de pauze vervolgen we met muziek van de bekende Tsjaikovski. Onze artist in residence Anna Fedorova, haar voorganger Marlene Hemmer en Benedict Kloeckner spelen het enige werk van Tsjaikovski wat voor piano, viool en cello is geschreven: het Pianotrio in a, op. 50. Tsjaikovski componeerde dit werk ter nagedachtenis aan zijn goede vriend Nikolai Rubinstein.

Geniet van deze drie topwerken uit het Russische pianotrio-repertoire, uitgevoerd door een waar dreamteam van vooraanstaande musici: Anna Fedorova, Marlene Hemmer en Benedict Kloeckner.

Anna Fedorova, Marlene Hemmer en Benedict Kloeckner
Alle drie traden ze al eerder op in de Edesche Concertzaal. Toch waren ze nog niet samen op één podium te beluisteren. In dit officiële openingsconcert van seizoen 2015-2016 kruisen ze elkaars muzikale degens. Hierin neemt Anna Fedorova het stokje van Marlene Hemmer als artist in residence over. Anna Fedorova verovert als rising star de wereld en stond in januari al een aantal keer in een uitverkochte Grote Zaal van het Concertgebouw. In de Edesche Concertzaal maakte ze afgelopen Tweede Kerstdag grote indruk samen met cellist Benedict Kloeckner. "Kloeckner liet zijn instrument zingen," aldus de pers.

 Bezoek tickets.edescheconcertzaal.nl

Russische Romantiek - Piano, Viool en Cello
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.