1

Justus Turcq en het geheim van het pestparfum


-advertentiepositie-



Justus Turcq en het geheim van het pestparfum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Justus Turcq werd in 1637 benoemd tot stadsdokter van Bergen op Zoom. Hij was schepen (wethouder), burgemeester, pensionaris, stadssecretaris, rentmeester, stadhouder, lijfarts en raadsheer van de markiezin van Bergen op Zoom. Deze bijzondere en veelzijdige man speelt de hoofdrol in de tentoonstelling. Op ontdekkingstocht door het laboratorium van Justus Turcq kom je steeds meer te weten over het pestparfum.

In het laboratorium van de stadsdokter ontdekt de bezoeker met behulp van een tablet en de speciaal ontwikkelde applicatie 'de odoroscoop' hoe het in de Gouden Eeuw rook. Met de app scannen zij de alchemistische tekens en lossen vragen op over de 17e eeuw. De vragen worden gecombineerd met geuren, te ruiken in geurkistjes op de expositie. Deze variëren van de stank van de Grebbe, lekkere kruiden, specerijen tot bloemen van de markt. Stapsgewijs komt de bezoeker achter het grootste geheim; het recept voor een parfum tegen de pest.
Wie de vragen goed beantwoordt op de odoroscoop vult de energiemeter aan. Zodra deze vol is, ontdekt de bezoeker het geheim van het pestparfum. Kijk wel uit voor Justus Turcq, want hij wil voorkomen dat zijn pestparfum wordt onthuld en meldt zich af en toe op de odoroscoop om energie te pikken of om extra opdrachten te geven.

 Bezoek www.markiezenhof.nl

Justus Turcq en het geheim van het pestparfum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.