Syrische lunch literair met Miriam Guensberg




Syrische lunch literair met Miriam Guensberg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zondag 7 juni gaat schrijfster Miriam Guensberg in gesprek met documentairemaker Hans Hermans tijdens een Syrische lunch in het Filmhuis Oosterbeek.

Aanleiding is het nieuwe boek van Miriam Guensberg - 'Ooit'. Een even historische als actuele roman waarin het hartverscheurende lot van een Poolse vrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog vergeleken wordt met het lot van talloze vluchtelingen die tegenwoordig Europa proberen te bereiken op zoek naar een beter leven. Zo geeft Guensberg met haar roman niet alleen gestalte aan het verleden, ze geeft ook een stem aan alle mensen die ook nu op de vlucht zijn. Een deel van de opbrengst van 'Ooit' gaat naar Stichting Vluchteling.

Iets soortgelijks doet de gelauwerde documentairemaker en journalist Hans Hermans met zijn filmfragmenten over Syrische vluchtelingen. De fragmenten die worden vertoond tijdens de middag zijn afkomstig uit de serie 'Om de oude wereldzee'. Hans Hermans en Miriam Guensberg zullen met elkaar in gesprek gaan, maar ook zullen ze het publiek betrekken bij de nopende, actuele vragen.

Muziek
De bevlogen violist Noa Eyl en pianist Hans Steijger zullen de middag muzikaal omlijsten. Noa Eyl begon op zijn vijfde jaar met viool spelen bij Coosje Wijzenbeek, bij wie hij tot 2005 studeerde, vanaf 1997 als leerling van de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hans Steijger heeft talloze composities op zijn naam staan.

Filmhuis Oosterbeek (Weverstraat 58)
Zondag 7 juni, aanvang 12.00 uur
Ticket € 12,50
Aanmelden graag voor 4 juni bij Boekhandel Meijer & Siegers
026 334 1047 / info@meijerensiegers@live.nl

 Bezoek www.filmhuisoosterbeek.nl

Syrische lunch literair met Miriam Guensberg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.