Literiare samenspraak met Miriam Guensberg




Literiare samenspraak met Miriam Guensberg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Oorlog is van alle tijden. Het treft miljoenen mensen. Als je beseft dat een van de slachtoffers je naaste of jezelf zou kunnen zijn, kan je niet anders dan helpen. Daarover gaat de aangrijpende roman "Ooit" van de in Twente opgegroeide schrijfster Miriam Guensberg. Naar aanleiding van de recente verschijning van Ooit en het vorig jaar verschenen Poolse tranen zal Miriam Guensberg onder leiding van Tubantiajournalist Theo Hakkert mede met het publiek over het bovenstaande van gedachten wisselen.

De schrijfster Miriam Guensberg is in Twente opgegroeid en de dochter van een Pools joodse arts, die mede verantwoordelijk was voor de bevrijding van Nederland en later de eerste anesthesist in Twente werd. Haar ouders hebben tot hun dood in Delden gewoond. De romans van Guensberg zijn meerdere malen genomineerd.
Ooit is haar achtste roman.

Miriam Guensberg studeerde filosofie en vergelijkende literatuurwetenschap. Ze is schrijfster. Haar romans zijn door
de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. De roman Poolse tranen stond op de shortlist van de WIZO literatuurprijs.

Theo Hakkert is recensent bij De Twentsche Courant Tubantia, redacteur bij Dizzie.nl en voormalig jurylid van de Libris Literatuurprijs.

 Bezoek www.kulturhusborne.nl

Literiare samenspraak met Miriam Guensberg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.