Ellen Baptist en Harm Meijer


-advertentiepositie-



Ellen Baptist en Harm Meijer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Deze duo-expositie is een MIX van het werk van Ellen Baptist en Harm Meijer, en bestaat uit objecten, pastels, schilderijen, houtsneden, droge-naaldetsen, typografie, kunstenaarsboeken en geschept papier.

Ellen Baptist

Bij Ellen Baptist zijn drukken en schilderen altijd hand-in-hand gegaan. Zij gebruikt graag primaire kleuren en verwerkt ze dikwijls ongemengd. Bij houtsneden en typografie werkt zij het liefst in zwart-wit. "Zwart en wit is als leven en dood, kleur wat daar tussen zit." Soms werkt zij brutaal en kleurig, soms subtiel of lyrisch poëtisch. De stijl van haar schilderijen en grafisch werk ademt een traditioneel expressionistische sfeer. Thema van haar werk is verwondering.

Harm Meijer

In de vijftig jaar dat Harm Meijer bezig is met kunst, heeft het accent steeds gelegen op het onderzoek naar de eigen identiteit in vorm en kleur. Hij heeft met een zekere regelmaat geëxposeerd, doch dit beschouwt hij als minder belangrijk dan het werkproces. "Kies het doel en geniet van de weg daarheen." Doordat de nadruk voor hem duidelijk op het creëren lag, is er veel werk 'in depot' gebleven en dit aantal groeit nog steeds. Tijd dus de publiciteit weer eens op te zoeken.

Het moest er toch een keer van komen, Harm en Ellen leerden elkaar kennen in 1966 tijdens hun studie aan de kunstacademie in Arnhem. Nu exposeren ze dan voor het eerst samen. Kunst heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in hun leven. Beiden werkten in hun atelier, daarnaast gaf Harm les aan een middelbare school, en Ellen geeft cursussen creativiteitsontwikkeling aan kinderen en volwassenen. Veel stof tot soms heftige discussies. Kunstenaars zijn het niet snel met elkaar eens. Ondanks de verschillen zijn er ook veel overeenkomsten. Voor de bezoeker van de expositie zal het een uitdaging zijn te zoeken naar 'het mix-moment' in hun werk. Het samenstellen van deze tentoonstelling geeft hen plezier en voldoening.

 Bezoek www.huiskernhem.nl

Ellen Baptist en Harm Meijer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.