FF Boeren


-advertentiepositie-



FF Boeren

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De zomer is in aantocht, dus organiseert FF Boeren!, na twee succesvolle eerdere edities, weer opendagen op de boerderij. FF Boeren! is een initiatief van LTO Noord, VVB Gaasterland e.o, Boerinnen van nu en de Agrarische Jongeren Gaasterland met als doel het platteland dichter bij de burger te brengen, te laten ervaren hoe het is op de boerderij.

De verschillende vormen van landbouw zullen worden belicht d.m.v. het openstellen van zoveel mogelijk verschillende soorten bedrijven binnen de agrarische sector. Dit jaar doen er naast verschillende soorten melkveebedrijven ook een geitenboerderij mee, een paardenboerderij, een akkerbouwer en ook kan men oude tractoren bewonderen.

De organisatie is er in geslaagd weer drie afwisselende routes samen te stellen op 23 juli, 30 juli en 6 augustus. Tussen 11.00 en 18.00 uur gaan de deuren open en zijn er tal van leuke en leerzame activiteiten, voor jong en oud! Kom kalfjes aaien, geitenijs proeven, kijken bij het melken, lammetjes knuffelen en nog veel meer! De boeren staan klaar om u te ontvangen, rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden!

De deelnemende boeren kunt u vinden op www.ffboeren.nl. Ook op Facebook (FF Boeren) en Twitter (@FFBoeren) worden de deelnemers voorgesteld en blijft u op de hoogte van het laatste nieuws. Men kan de routes lopend (de routes verschillen wel in lengte!), per fiets of auto afleggen. Ook bij regenachtig weer zijn de routes prima te doen, er zijn immers allemaal binnenlocaties!

 Bezoek www.ffboeren.nl

FF Boeren
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.