Tijdreis naar de twenties: Cora Burggraaf en Calefax


-advertentiepositie-



Tijdreis naar de twenties: Cora Burggraaf en Calefax

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Calefax Rietkwintet , Cora Burggraaf (Mezzosopraan), Dagmar Slagmolen (Regie) Copland - Sentimental Melody (arr. J. Althuis) , Britten

Cora Burggraaf en Calefax
Het Concertgebouw als nachtclub, met Cora Burggraaf en Calefax als zinderende acts. Vanavond reizen we af naar de 'roaring twenties'. Calefax, een klassiek ensemble met een popmentaliteit, werkt sinds enkele jaren samen met Burggraaf. Hun gemene delers: rijke klankkleuren en een zucht naar avontuur. In 2014 namen het rietkwintet en Burggraaf een cd op met muziek uit de bewogen twintiger jaren.

Roaring twenties
Vrijheidsdrang, verlangen naar een nieuw leven en het verwerken van oorlogstrauma’s kenmerkten de ‘roaring twenties’. Tussen de Eerste Wereldoorlog en de Grote Depressie leek alles te kunnen en te mogen. Ook muzikaal: genres wisselden vrijelijk ideeën uit. Componisten als Copland en Britten werden geïnspireerd door jazz en ‘straatmuziek’. Calefax en Burggraaf spelen hun werken, maar ook die van de maatschappijkritische Kurt Weill. Een theatraal, ironisch en ontroerend programma.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Tijdreis naar de twenties: Cora Burggraaf en Calefax
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.