1

Potretten Khaled Abha




Potretten Khaled Abha

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Khaled Abha kwam als zestienjarige vanuit Afghanistan naar Nederland. Zijn ervaringen vertelt hij door zijn schilderijen. Eind 2014 kwam hij voor eerst met zijn werk naar buiten. Abha legt uit: “Ik ga de doeken een andere betekenis geven. Mensen maken problemen met elkaar, soms alleen vanwege hun kleur, terwijl in mijn beleving de kleuren op mijn werk juist een harmonisch en kloppend geheel vormen. Mijn werken representeren samen één verhaal”.

Khaled Abha is 34 jaar, geboren in Herat Afghanistan. Hij leerde de basis van schilderen bij Ustad Sarwari en kaligrafie bij Ustad Wali Wadjdi. Hierna verdiepte hij zich enkele jaren in het werk van grote kunstenaars. Door héél veel te oefenen heeft Abha een geheel eigen stijl ontwikkelt.

Van kleins af aan was hij al gek op schilderen. Het schilderen van levende wezens, het maken en/of luisteren van muziek was door het destijds regerende regime in zijn land verboden. Ondanks het gevaar voor zijn leven als hij betrapt zou worden, bleef hij schilderen en muziek maken. Hij heeft oorlog gezien en gevoeld. Het zijn terug komende thema‘s in zijn schilderijen.

 Bezoek doemuseum-prinsbernhardhoeve.nl

Potretten Khaled Abha
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.