1

Rembrandt? De zaak Saul en David




Rembrandt? De zaak Saul en David

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Mauritshuis heeft een van zijn beroemdste Rembrandts terug. Het volledig toeschrijven van het schilderij Saul en David aan Rembrandt is de spannende conclusie van acht jaar onderzoek door een groot team van internationale experts onder leiding van het Mauritshuis. Het schilderij is zorgvuldig gerestaureerd en vormt het middelpunt van de tentoonstelling Rembrandt?

Rembrandt? De zaak Saul en David laat je als bezoeker kennis maken met de nieuwste restauratietechnieken en onderzoeksmethodes. In vier interactieve colleges volg je de fascinerende ontdekkingen van het onderzoeksteam dat aan de restauratie heeft gewerkt. iPads geven je de mogelijkheid om ook zelf achter de verflagen te kijken en zo de geheimen van de zaak Saul en David te ontrafelen.

Rembrandts Saul en David staat in de tentoonstelling uiteraard centraal. Voor het eerst sinds 2007 is het doek weer voor publiek te zien. Daarnaast worden ook zes bruiklenen (waaronder Rembrandts David bespeelt de harp voor Saul uit het Städel Museum, Frankfurt) en een 3D reconstructie van Saul en David op het oorspronkelijke formaat van het schilderij getoond.

 

Rembrandt? De zaak Saul en David
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.