1

Toneelgroep Maastricht: Othello




Toneelgroep Maastricht: Othello

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Toneelgroep Maastricht brengt een hartstochtelijke en muzikale uitvoering van Shakespeares meesterwerk.

Toneelgroep Maastricht brengt een hartstochtelijke en muzikale uitvoering van Shakespeares meesterwerk. De hoofdrollen worden gespeeld door Koen De Sutter, Michaël Pas en de in 2014 in Maastricht afgestudeerde Julia Akkermans. In regie van Servé Hermans wordt Shakespeares klassieker verrijkt met muziek uit de gelijknamige opera van Verdi. Zo ontstaat een nieuwe muziektheater versie van dit epos over liefde, jaloezie en de angst voor de buitenstaander.

De donkere Othello gaat het in het blanke Venetië voor de wind. Althans zo lijkt het. Als generaal wordt hij gerespecteerd, en in de liefde wint hij de mooie senatorsdochter Desdemona voor zich. Hij is perfect geassimileerd in zijn nieuwe land. De adder onder het gras is Jago, Othello’s vriend en ondergeschikte. Jago voelt zich op meerdere fronten door Othello gepasseerd en zint op wraak.
Door Shakespeares tekst te combineren met Verdi’s opera gaat Toneelgroep Maastricht op zoek naar de onderbuik van het stuk. Een onderbuik die steeds meer rommelt in Europa. Ook in deze regio, waar relatief weinig “buitenstaanders ” wonen, maar de angst daarvoor traditioneel groot lijkt.
Jibbe Willems bewerkt Shakespeare’s tekst, muzikaal leider Bendix Dethleffsen (bekend van zijn werk met  regisseurs als Christoph Marthaler en Johan Simons) de muziek van Verdi.

A passionate and musical production of Shakespeare’s masterpiece. Director Servé Hermans has enriched the Shakespeare classic with music from the opera by the same name by Verdi. He’s created a new musical theatre version of this tale about love, jealousy and fear of outsiders.

 Bezoek www.maastrichtsuitburo.nl

Toneelgroep Maastricht: Othello
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.