Duizel in het Park


-advertentiepositie-



Duizel in het Park

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op 7, 8 en 9 augustus is het Rotterdamse Vroesenpark dé plek voor het zomerfestival van het jaar. Literatuur, kunst, muziek en performances in het groen, waarbij jong en oud meedoen of juist neerploffen in het gras met wat lekkers. Het programma dit jaar is ongehoord divers: romantische liedjes én stoere blues, straattaal én literatuurprijs. De mooiste dagen van 2015 worden 7, 8 en 9 augustus!

Eigenlijk is Duizel in het Park elk jaar verrassend met een breed programma boordevol literatuur, kunst en muziek. Overal in het park is iets te beleven, van performances tot voordrachten. Om een tipje van de sluier op te lichten wat het programma betreft: aansprekende auteurs ontmoet je op Duizel veel. Waaronder Hester Knibbe. Ze is de nieuwe stadsdichter van Rotterdam en winnaar van de VSB-poëzieprijs. Ook Gustaaf Peek treedt op, zijn laatste roman Godin, held is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015. En Sanneke van Hassel, zij schreef onder andere korte verhalen geïnspireerd op de Kracht van Rotterdam.

Muziek is er volop. Alleskunner Goslink zorgt voor mooie liedjes, de mannen van 44 Shakedown brengen strak in pak ritmische jumpblues. Duizel staat bekend om de doorlopende performances. In een intieme setting verzorgt Laura Groeneveld een performance rondom herinneringen en hoop en Roffaswing komt langs voor workshops Lindyhop.

Er valt nog veel meer te ontdekken, het volledige programma wordt bekend gemaakt in de eerste week van juni via www.duizelinhetpark.nl.

Het festival trekt ieder jaar veel wijkbewoners. Ze nemen daardoor een bijzondere plek in, maar de rest van festival- en cultuurminnend Nederland weet Duizel intussen net zo goed te vinden, met als resultaat een divers publiek. En ook al wordt het festival jaarlijks net even drukker, de sfeer is nog zoals in het begin: ontspannen, vriendelijk en vol verwondering.

 Bezoek www.duizelinhetpark.nl

Duizel in het Park
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.