Spectrum aan emoties: Atos Trio met Dvok en Beethoven


-advertentiepositie-



Spectrum aan emoties: Atos Trio met Dvok en Beethoven

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Atos Trio J. Haydn - Pianotrio in G, Hob. XV: 25 , Beethoven - Pianotrio in G, op. 1, nr. 2 , Dvok - Pianotrio in f, op 65, B 130 , wo

Atos Trio
‘Blijkbaar doen we iets goed’, concludeert het Atos Trio ironisch op hun website. Het Duitse ensemble krijgt zoveel lof en prijzen, dat móet wel iets betekenen. Al ruim een decennium zoekt het Atos Trio naar de intensiteit van een strijkkwartet, en dat in de gevarieerde setting van een pianotrio. Na een succesvol album vol werk van Russische componisten, is het trio terug met drie mijlpalen uit het repertoire voor pianotrio.

Beethoven en DvoÅ™ák
Beethovens eerste officiële publicatie was een set pianotrio’s. Een op dat moment populair genre, dat hij totaal zou vernieuwen. Beethovens trio’s waren langer, expressiever, en gaven ruimte aan alledrie de instrumenten. Als contrast met zijn serene Pianotrio in G speelt het Atos Trio ook DvoÅ™áks Pianotrio in f. Een zeer serieus, donker en stormachtig werk, dat hij kort na de dood van zijn moeder componeerde. Haydns dynamische Pianotrio in G maakt het spectrum aan emoties compleet.

 Bezoek www.concertgebouw.nl

Spectrum aan emoties: Atos Trio met Dvok en Beethoven
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.