Expositie Scholen in Vaassen


-advertentiepositie-



Expositie Scholen in Vaassen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

‘’Scholen in Vaassen’’, een expositie vol nostalgie!
Bij het zien van zoveel prachtig materiaal uit de lagere schooltijd, zal bij de bezoekers van deze nieuwe expositie een gevoel van nostalgie loskomen. Niet in de laatste plaats door de verzameling van oude schoolmaterialen. De verzameling van Dirk Sellis uit Heerde. Wat ooit begon met interesse voor de tekeningen van Cornelis Jetses is, zoals hij zelf zegt, uitgegroeid tot een uit de hand gelopen hobby.

De expositie
Met o.a. dit materiaal is men erin geslaagd ook in het museum een klaslokaaltje te creëren, aangekleed met schoolbanken, een lessenaar, schoolplaten en ander historisch materiaal. Daarnaast zijn vitrines gevuld met voorwerpen uit zijn verzameling.
Als uitgangspunt voor de expositie werden de vier oudste scholen uit het dorp genomen, namelijk de openbare Dorpsschool (1834) en de Geerstraatschool (1904), de Christelijke School met den Bijbel en de katholieke Gerardus Majella school (beide uit 1920). Dat deze scholen op basis van geloof verschillend onderwijsmateriaal gebruikten is goed te zien in de vitrines.

Met behulp van oud onderwijsmateriaal en oude schoolfoto’s worden de bezoekers terug gebracht naar de schooltijd van vroeger. Kinderen en volwassenen kunnen zich in het klasje van vroeger laten fotograferen. Onder begeleiding van de suppoosten kan gebruik worden gemaakt van de beschikbare “Ot en Sien-kleding”.

 Bezoek www.vaassenhistorie.nl

Expositie Scholen in Vaassen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.