*** GEANULEERD *** Expositie Koets en Van Dijck


-advertentiepositie-



*** GEANULEERD *** Expositie Koets en Van Dijck

» Let op: deze activiteit is voorbij «

*** GEANNULEERD WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN ***

In aanloop naar de Monumentendagen 2015 met als thema “Kunst en Ambacht” heeft de Mariakerk Nisse een particuliere verzamelaar gevraagd een deel van zijn collectie te exposeren van 18 juli t/m 13 september 2015. In kader van het genoemde thema staat het object van de tentoongestelde schilderijen centraal.
De expositie "Samen op pad" bestaat uit ca. 40 werken van Alfons van Dijck (1894 -1979) en Dirk Jan Koets (1895 – 1956) e.a. Middels de objecten die zij op doek hebben vastgelegd ontstaat er een leuke ontdekkingstocht door Walcheren met tips voor een kort of langer bezoek. In een magazine worden de beschrijvingen en tips weergegeven.
De expositie zal ook de liefhebber van Zeeuwse kunst aanspreken. De collectie is, door de jaren heen, namelijk grotendeels tot stand gekomen middels (in)directe aankopen bij particulieren. Hierdoor bestaat de expositie voor driekwart uit onbekendere werken. Deze schilderijen zijn zelden in het openbaar te zien.
Tot slot zijn aan Dirk Jan Koets, in de afgelopen jaren, meerdere exposities gewijd en kan zijn werk zich verheugen op, relatief, steeds grotere belangstelling. Zijn reisgenoot in 1919, de Veerse Vlaming Alfons van Dijck, stond voor het laatst echt centraal in 2003. Het is zeker tijd voor een hernieuwde kennismaking met deze, technisch zeer vaardige, schilder. De geëxposeerde schilderijen geven een uitstekende indruk van zijn “kunnen”. Met name zijn aanwezige werken van de vissers en de doorkijkjes in en rondom Veere springen er uit.

Om nog meer te weten te komen over de herkomst en achtergrond is de eigenaar van de geëxposeerde schilderijen op beide Monumentendagen (12/13 september) en de zondagen in de periode 16/8-06/9 aanwezig.

*** GEANULEERD *** Expositie  Koets en Van Dijck
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.