Concert Sabine Poiesz & Evert-Jan de Groot


-advertentiepositie-



Concert Sabine Poiesz & Evert-Jan de Groot

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Evert-Jan de Groot (piano) en Sabine Poiesz (viool) leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Utrecht en werkten zij samen in verschillende kamermuziekformaties. Nu zullen zij als duo een wervelend programma ten gehore brengen in de Oud-Katholieke Kerk op 18 juli om 16.00 uur. Het programma bestaat uit o.a. werken van Brahms, Mendelssohn en Saint-Saëns.
De toegang is vrij; een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. U bent allen van harte welkom in de Oud-Katholieke Kerk Amsterdam te Ruysdaelstraat 39!



Evert-Jan de Groot (1988) heeft klassiek piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht gestudeerd bij hoofdvakdocenten Mila Baslawskaja, Hans Eijsackers, Martyn van den Hoek en Henry Kelder. Tevens is Evert-Jan afgestudeerd als filosoof aan de Universiteit Utrecht. Als musicus heeft Evert-Jan een zeer brede ervaring, niet alleen als (solistisch) pianist, maar ook als hoornist (o.a. bij het USConcert en het VU-orkest) en organist. Als zelfstandige zonder personeel ligt zijn nadruk op het begeleiden en coachen van operazangers, dat onder andere tot uiting komt in diverse opdrachten bij Studio 32 en De Nederlandse Reisopera (o.a. hammerklavier bij Cosi Fan Tutte en repetitor bij Ariadne auf Naxos in 2016), naast het begeleiden van diverse koren en instrumentalisten.



Sabine Poiesz studeerde in Nederland aan de prestigieuze conservatoria van Amsterdam en Utrecht, waarna ze daarna haar post-graduate behaalde aan het fameuze Mozarteum te Salzburg. Ze had masterclasses met o.a. Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Zakhar Bron,Thomas Brandis, Gordan Nikolic and Liviu Prunaru. In 2014 ontving ze de YoungTalentAward van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Sabine speelt o.a. in The Salzburg Chamber Soloists, BOHO Players, Neue Philharmonie München en het Nederlands Symfonieorkest.
Soloconcerten gaf ze in Nederland, Zwitersland, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië en Tsjechië. In 2013 maakte ze haar debuut in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw met haar pianotrio. Sabine bespeelt een Bailly (1884) en een stok van Cugniot-Hury, beiden ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 Bezoek www.amsterdam.okkn.nl

Concert Sabine Poiesz & Evert-Jan de Groot
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.