1

Palace in Wonderland




Palace in Wonderland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

PALACE IN WONDERLAND

Van 19 juni t/m 27 september 2015 presenteren zeven gevierde hedendaagse kunstenaars nieuwe tijdelijke kunstwerken in de landschapstuin van Paleis Soestdijk. Het is voor het eerst dat de landschapstuin van Soestdijk het decor vormt voor een reeks kunstwerken die inhoudelijk reageren op deze bijzondere locatie, haar kleurrijke verleden en tegelijkertijd zinspelen op een nog onbepaalde toekomst. De expositie biedt bezoekers daarmee een nieuwe kijk op het landgoed Soestdijk.

Gerenommeerde kunstenaars
De zeven kunstwerken zijn gecreëerd door Zoro Feigl, Sharon Houkema, John Körmeling, Reinier Lagendijk, Ingrid Mol, André Pielage en Benjamin Verdonck. Illustrator Floor Rieder, voor haar werk bekroond met een Gouden Penseel, ontwierp het tentoonstellingsbeeld en - speciaal voor kinderen - een bijzondere schatkaart, waarmee zij met een speurtocht door de paleistuin en langs de kunstwerken worden geleid.

Verwondering
Centraal in Palace in Wonderland staat de landschapstuin van Paleis Soestdijk, die ontworpen is door de bekende landschapsarchitect Zocher. Het landschapspark, de historie en de nog onbepaalde toekomst vormden voor de kunstenaars allerlei aanknopingspunten voor nieuw werk. Het in Engelse landschapsstijl aangelegde park, met zijn kronkelende paden, doorkijkjes, uitzichtpunten en een grote vijver, schetst een ideaalbeeld van de natuur. Een aantal kunstenaars nam deze maakbaarheid van de natuur, en ook het veranderende begrip 'natuur', als uitgangspunt. Andere kunstenaars verhalen met hun werk over een historische gebeurtenis, bijzondere personen die het zomerpaleis bewoonden, of wierpen juist een blik op een toekomstig gebruik van het Paleis en de tuin.

Een wandeling door de tuin wordt een soort ontdekkingsreis, een tocht langs een aantal attracties die een verbinding legt tussen de geschiedenis, het heden en de toekomst van Soestdijk. Palace in Wonderland verwijst hiermee op subtiele wijze naar het bijna gelijknamige sprookje van Lewis Caroll, waarin de hoofdpersoon op haar ontdekkingsreis zich ook verwonderd en bijzondere ontmoetingen heeft.

 Bezoek www.palaceinwonderland.nl

Palace in Wonderland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.