Vespucci Kwartet op Pampus Forteiland


-advertentiepositie-



Vespucci Kwartet op Pampus Forteiland

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 15 augustus speelt het Vespucci Kwartet op Pampus. Het Vespucci strijkkwartet werd in december 2009 opgericht door 4 jonge musici, die elkaar ontmoetten bij het Nederlands Philharmonisch Orkest / het Nederlands Kamerorkest. Inmiddels spelen zij op vele podia in Nederland en Duitsland, en op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival Thorn, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Leden zijn Lisanne Soeterbroek (o.a. winnaar van het Oskar Back vioolconcours in 2007), Laura Oomens (o.a. voormalig tweede concertmeester in het Residentieorkest), Stephanie Steiner (o.a. altiste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest) en Douw Fonda (cellist in diverse ensembles en bij het Nederlands Philharmonisch Orkest). Meer informatie is te vinden op www.vespuccikwartet.nl.

Zij spelen een prachtig programma uit de fin du siècle, de periode en landen die invloed hebben gehad op de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam.

– Claude Debussy: Strijkkwartet in G mineur, op. 10 (1893) (Franse impressionist)

– Julius Röntgen: Quartettino in A mineur (1922) (Duits-Nederlandse componist)

– Igor Stravinsky: deel uit ‘3 pieces for string quartet’ (1914) (voornamelijk werkzaam in Parijs/Zwitserland)

Programma
11.00 afvaart: overtocht Veerdienst Amsterdam vanaf IJburg, met mini-concert aan boord

12.15 uur: aanvang besloten grachtenconcert

13.15 uur: vrije tijd voor lunch/catering (niet inbegrepen)

14.00 uur: privé-rondleiding (in groepen van maximaal 25 personen) door het fort en tentoonStelling

14.45 uur: vaart terug naar IJburg

Prijs & kaartverkoop
De kaarten kunnen worden gereserveerd via www.grachtenfestival.nl en zijn € 21,50,- (inclusief administratiekosten). Let op: er zijn maar 50 plaatsen, dus reserveer snel. De veerboot naar Pampus vertrekt vanaf de haven vanuit Amsterdam IJburg www.veerdienstamsterdam.nl.
Eventuele kortingen, aanbiedingen of kortingskaarten zijn niet geldig voor dit arrangement.

Forteiland Pampus is de bekendste locatie van de Stelling van Amsterdam en werd tussen 1887 en 1895 gebouwd. De bouw van de Stelling van Amsterdam was een direct gevolg van de dreiging uit de omliggende landen Frankrijk, Duitsland, Engeland en Oostenrijk-Hongarije. Met haar lange geschiedenis, van verdedigingslinie naar woongroep voor studenten in de jaren ’60 tot Unesco Werelderfgoed in 1995, opende Forteiland Pampus in 2011 haar deuren als eerste Nationale Bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam.

 Bezoek www.pampus.nl

Vespucci Kwartet op Pampus Forteiland
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.