Boskalis Beach Cleanup Tour 2015




Boskalis Beach Cleanup Tour 2015

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 1 tot en met 27 augustus steken vrijwilligers hun handen uit de mouwen tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In 27 etappes maken zij de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, afvalvrij om te voorkomen dat de gevonden afvalitems in zee terechtkomen. Vorig jaar is er tijdens de Tour samen met 1.479 vrijwilligers ruim 20.000 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald.

Voor velen een herkenbaar beeld: na een warme zomerdag ligt het strand bezaaid met afval, van peuken en drinkflessen tot snoeppapiertjes en plastic boterhamzakjes. Maar het is niet alleen afval van strandbezoekers dat in het zand achterblijft, ook de scheepvaart laat haar sporen achter op het strand. Touwen, netten en kleine stukjes plastic vormen de grootste hoeveelheid afval. Daarnaast zijn ballonnen met sierlinten een grote vervuiler; uit berekeningen blijkt dat er over de gehele Noordzeekust ruim 50.000 ballonnen verspreid liggen. Als deze afvalitems niet worden opgeruimd en in zee terechtkomen, vormen ze een gevaar voor het leven in zee. Jaarlijks sterven wereldwijd meer dan 1 miljoen zeedieren als gevolg van de 'plastic soep'.

Wil jij ook schone stranden en een gezonde zee voor mens en dier? En heb je zin in een actieve en gezellige dag op het strand? Help dan mee met het afvalvrij maken van de hele Noordzeekust en schrijf je in voor een etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee via beachcleanuptour.nl/doemee.

 Bezoek www.beachcleanuptour.nl

Boskalis Beach Cleanup Tour 2015
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.