Heideweek 2015




Heideweek 2015

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een grande opening en een knallend einde, daar staat de Heideweek om bekend. De opening zal dit jaar worden verzorgd door The Music Network, The Euro’s, Jill Helena, Nielson en Xander de Buisonjé. De week zal knallend worden beëindigd met optredens van o.a. When You Were Young, Kenny B. Wouter Vink, O’G3NE en Roel van Velzen.

De Heideweek bestaat, met veel vallen en opstaan, inmiddels 80 jaar. Ede heeft dit jaar haar 59e Heidekoningin en de 40e Heideprinses. Oorzaak daarvan is dat vanaf 1975 de Heideprinses deel is gaan uitmaken van het koninklijk gevolg. In meer dan halve eeuw heeft de ‘koninklijke erebaan’ van destijds zich ontwikkeld tot een pittige parttime public relations job.

Waren de Heidehoogheden vroeger ‘slechts’ tijdens de Heideweek actief, sinds 1985 hebben zij voorafgaand aan de feestweek een ‘stageperiode’ van een jaar. In die periode promoten zij de Heideweek, maar ook Ede, in het land en luisteren met hun aanwezigheid meerdere feestelijkheden op binnen én buiten de gemeente (defilé Avondvierdaagse, schaapscheerdersfeesten, openingen , bezoeken aan collega-hoogheden in Voorthuizen, Leersum en Woudenberg, Veluwse Fietsvierdaagse, Rhenense Rijnweek, Heidefest in Steinhagen Duitsland, haringparty’s, etc.) Deze ‘stageperiode’ geeft de dames de gelegenheid in hun rol te groeien om zich tijdens de Heideweek, waarin zij van ‘s ochtends vroeg tot in de late uurtjes in de gemeente ‘op tournee’ zijn, als zelfverzekerde Heidehoogheden te kunnen presenteren.

De Heideweek is in de loop van haar bestaan enorm gegroeid. Inmiddels worden er in een week tijd meer dan honderd evenementen georganiseerd, variërend van optredens van bekende artiesten tot braderieën, folklorefeesten, sportwedstrijden, fiets- en wandeltochten.

 Bezoek www.heideweek.nl

Heideweek 2015
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.