1

Museumschool




Museumschool

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 24 april tot en met 11 oktober 2015 zijn in Museum Jan Cunen werken te zien die tien vmbo-leerlingen van Het Hooghuis in Oss maakten in samenwerking met kunstenaars Johanna Schweizer, Karen Sargsyan en Rosemin Hendriks. De werken in We proudly present kwamen tot stand als onderdeel van de Museumschool. In dit project liepen de tien vmbo-leerlingen vanaf september 2014 stage in Museum Jan Cunen. Zij maakten onder andere kennis met de museumpraktijk, leerden over kunst, bezochten andere musea en werkten samen met de drie kunstenaars.

Een getekend zelfportret van Rosemin Hendriks verwijst naar de omringende zelfportretten van Yessie van de Ven, Angelica Bettgens, Martin Mokhammad en Dianne de Veer.

Babette Kuijpers, Chinook Reijers en Nina van de Ven delen een fascinatie voor rariteitenkabinetten met Johanna Schweizer en werkten samen met deze kunstenares aan een hedendaagse variant.

Indy van Oort, Eveline Mens en Isis Timmermans maakten met Karen Sargsyan een sprookjesachtige film. In de Bovenkamer krijgt u een kijkje achter de schermen: wat kwam er kijken bij het maken van de tentoonstelling en hoe hebben de leerlingen en kunstenaars hun samenwerking ervaren?

Samenwerking
De Museumschool is een langdurige samenwerking tussen Museum Jan Cunen en Het Hooghuis. De afgelopen jaren groeide het educatieproject uit tot een intensief stagetraject voor vmbo-leerlingen, die tentoonstellingen inrichtten in de museumlokalen van Het Hooghuis. Dit jaar vindt de tentoonstelling voor het eerst plaats in Museum Jan Cunen.

 Bezoek www.museumjancunen.nl

Museumschool
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.