1

Gimme Shelter - Fort Nieuwersluis


-advertentiepositie-



Gimme Shelter - Fort Nieuwersluis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nieuwsgierig naar geheimzinnige waterkelders, half verstopte bunkers en overwoekerde remises in een bijzonder landschap waarin ook hedendaagse kunst en historische beelden te ontdekken zijn? Stap op de fiets, trek uw wandelschoenen aan en bezoek vanaf 30 mei ‘Gimme Shelter – forten en ficties in Laagland’, een kunstmanifestatie op drie schitterende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

Voor het eerst in het tweehonderdjarig bestaan van de linies vormen KunstFort Asperen, Fort Nieuwersluis en Kunstfort bij Vijfhuizen het decor van drie verwante tentoonstellingen. De hele zomer zijn er kunstwerken te zien: buitensculpturen, korte films, foto’s en installaties die vertellen over het fictieve aspect van strijd en verdediging: over militaire ficties. De drie forten liggen in een sprookjesachtige omgeving die zelf ook fictie is gebleven. Ze werden gebouwd om Nederland te beschermen, maar zijn nooit echt in werking geweest en werden uiteindelijk door de tijd ingehaald. Naast de drie deeltentoonstellingen – met werk van meer dan vijftig kunstenaars, jonge talenten en gerenommeerde namen – vinden er ‘liniebrede’ evenementen plaats zoals prepping courses, SOS-shops en ruilbeurzen.

De forten vormen prachtige pitstops in talloze toeristische fiets- en wandelroutes langs de boomgaarden en bijzondere verdedigingslinies in de omgeving, zoals de Fortenroute, de Bloesemtocht en de IJsvogelroute. Schuif gezellig aan in de theetuinen en taveernen en geniet van dit schitterend cultuurhistorisch decor.

 Bezoek www.fortnieuwersluis.nl

Gimme Shelter - Fort Nieuwersluis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.