Spinnen - NHM Maastricht


-advertentiepositie-



Spinnen - NHM Maastricht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een spannende tentoonstelling met spinnen en schorpioenen in meer dan 40 terraria. Je vindt er onder meer kleurige spinnen zoals de Krulhaar- en de Roodknievogelspin, de rode Baviaanspin, de gevaarlijke Zwarte weduwe en de Goliathvogelspin, een van de grootste spinnen ter wereld!
Iedereen met interesse voor deze dieren raakt helemaal gefascineerd door de tientallen levende spinnen, schorpioenen en miljoenpoten.

Kom naar onze nieuwe expositie!
In het Natuurhistorisch Museum worden deze zomer verschillende soorten spinnen tentoongesteld. Let op...wWe hebben het hier over levende spinnen. Arachnofobie,oftewel een overmatige angst voor spinnen, is een van de meest voorkomende fobieën. Wie er last van heeft kan toch gewoon naar het museum komen. Ze zitten allemaal veilig in vitrines in een aparte ruimte. Je kunt het museum gewoon bezoeken zonder met deze beestjes geconfronteerd te worden. Deze nieuwe tijdelijke expo in de kapel van het Natuurhistorisch Museum Maastricht is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het museum, tot en met 25 oktober 2015.

Deze spinnen moeten natuurlijk ook gevoerd worden. Onder begeleiding van deskundige Jacco Steendam worden de spinnen regelmatig verzorgd. Hij geeft uitleg over hoe met deze beestjes om te gaan, hun leefgewoonten en waarom spinnen zo nuttig zijn.
Voor wie het aandurft kan op geselecteerde data onder begeleiding, sommige soorten aaien, vasthouden en er zelfs mee op een selfie!

Het Natuurhistorisch Museum hoopt dat deze expo de diertjes een beter imago zal geven. Door al die spannende scènes op tv lijken het wel gruwelijke monsters. Denk aan de beroemde scene uit ‘The lord of the Rings’ waarin Frodo door een spin wordt ingepakt. Of Aragog,een meer dan manshoge spin, die in het Verboden Bos leefde uit de boeken van Harry Potter.

 Bezoek nhmmaastricht.nl

Spinnen - NHM Maastricht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.