Pompen of Verzuipen


-advertentiepositie-



Pompen of Verzuipen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nederland en het water: een interessante en eeuwenoude haat-liefde verhouding. Vanaf het bouwen van de eerste boerderij op een terp, het aanleggen van dijken, de ontginning van veengebieden tot 's werelds grootste inpolderingsproject.

De Nederlander woont al voor een deel op de bodem van de ooit zo dreigende zee. Toch blijft het water hem uitdagen. Hij beschermt zich tegen watersnood en zoekt oplossingen tegen wateroverlast. En hij is er sterk in geworden. De Nederlandse expertise in waterbeheersing heeft internationaal aanzien. Maar beheerst hij het water? Of zoekt hij telkens naar nieuwe oplossingen voor de voortdurend veranderende dreiging?
'Pompen of Verzuipen' toont het hele waterverhaal van Nederland in vogelvlucht, vanaf het verleden tot aan nu. Het bekijkt de (toekomstige) maatregelen die Nederlanders nemen tegen een stijgende zeespiegel aan de voordeur en de groeiende toevoer van water via de grote rivieren, aan de achterdeur. Als het meezit, gaat u met droge voeten naar huis.
Kinderen

Maak de tour door Pompen of Verzuipen en vogel uit of jij cool genoeg bent om je hoofd boven water te houden. Hou jij je voeten droog bij een overstroming? Ga aan de hand van de computer na of jij onder of boven zeeniveau woont. Grote kans dat jouw huis onder water komt te staan als de dijken breken!

Puzzel het Zuiderzeegebied in elkaar met mega puzzelstukken. En als je 'Pompen of Verzuipen' hebt gezien kan je linea recta door naar het Watertheater.

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

Pompen of Verzuipen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.