1

GEOrdende ruimte in beeld




GEOrdende ruimte in beeld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dit jaar bestaat de Flevokartografie een halve eeuw. Nieuw Land ontvangt de eerste plankaarten uit 1965 van de provincie Flevoland. Het bijzondere tekenwerk is gemaakt door de afdeling Landmeetkundig Werk van de voormalige Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders.

De officiële overdracht op 16 april 2015 was de aanleiding voor deze tentoonstelling in Nieuw Land. Deze expositie is samengesteld door Jan Schilder, adviseur geo-informatie, kartograaf en grafisch vormgever van de provincie Flevoland, en is t/m 29 augustus 2015 in Nieuw Land te zien.

Expositie
In de expositie wordt een halve eeuw kartografie verbeeld: van de ontstaansgeschiedenis tot aan de huidige productie van plankaarten. De expositie valt samen met het internationale jaar van de kartografie, uitgeroepen door The International Carthographic Association. Het kaartmateriaal en unieke kartografische materialen zijn te bewonderen in de Schatkamer van Nieuw Land.

Cultureel erfgoed
De plankaarten zijn unieke voorbeelden van de geroemde Flevokartografie. Zij zijn vanuit historisch oogpunt belangrijk en bovendien vanwege de kartografische kwaliteit aan te merken als cultureel erfgoed.

 Bezoek www.nieuwlanderfgoed.nl

GEOrdende ruimte in beeld
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.