1

Sympoisium schrijver Maarten Maartens


-advertentiepositie-



Sympoisium schrijver Maarten Maartens

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 26 september vindt op Landgoed Zonheuvel een symposium plaats over het gedachtegoed van de Nederlandse, 19e eeuwse schrijver Maarten Maartens, de thema's in zijn werk en zijn literaire nalatenschap. Gastheer is dr. Bouwe Postmus, specialist op gebied van de 19e eeuwse Engelse literatuur.

Overige sprekers zijn dr. Hendrik Breuls en dr. Anna-Christina Giavanopoulos, beiden verbonden aan de Universiteit van Dresden. Arjan Peters, literatuurcriticus van De Volkskrant, gaat met hen in gesprek. Tevens wordt een bundel met niet eerder gepubliceerde korte verhalen van Maartens gepresenteerd.
Maarten Maartens is het pseudoniem van Jozua van der Poorten Schwartz, die tussen 1885 en 1914 veertien romans, talloze korte verhalen, enkele gedichtenbundels en toneelstukken schreef. Maartens was idealist die zich nauw betrokken voelde bij eigentijdse maatschappelijke ontwikkelingen en internationale verbroedering. Hij schreef in het Engels en genoot in zijn tijd internationale faam, vooral in Engeland, Amerika en Duitsland. In Nederland kreeg hij nooit de aandacht die hij verdiende. Het honderdste sterfjaar van Maarten Maartens vormt een mooie aanleiding zijn leven en werk onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Programma zaterdag 26 september Landgoed Zonheuvel:
11.00 Onthulling Maarten Maartens Allee
11.30- 12.30 Expositie over het leven van Maarten Maartens
Storytelling: Anne van Delft vertelt het verhaal van Maarten Maartens
Optreden: stadsdichter André van Zwieten
13.30-16.30 Symposium
17.30 Diner op basis van recepten uit het kookboek van Maartens
Voor meer activiteiten in verband met de herdenking Maarten Maartens, aanmelding en kosten zie: www.maartenmaartens.nl

 Bezoek www.maartenmaartens.nl

Sympoisium schrijver Maarten Maartens
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.