1

Grrr... Machtige dieren wereldwijd




Grrr... Machtige dieren wereldwijd

» Let op: deze activiteit is voorbij «

n de familietentoonstelling GRRR... MACHTIGE DIEREN WERELDWIJD brengt Museum Volkenkunde in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden machtige dieren uit de hele wereld samen.

De expositie begint al in de museumtuin: de machtige dondervogel en orka op de totempaal verwelkomen de bezoekers. Daarna volgt er nog veel meer. Van de jakhalzen uit de tijd van de farao’s, vijfklauwige draken van de Chinese keizers tot heilige kattenmummies en Afrikaanse doodskisten in de vorm van enorme beesten.

Hoe komt het dat dieren wereldwijd en door de eeuwen heen zoveel worden uitgebeeld? De mens heeft het dier hard nodig in zijn leven en dieren hebben vaak een rituele of symbolische functie. Dieren als geluksbrengers, de draak als statussymbool en de neushoornvogel in het scheppingsverhaal.

In de speels opgebouwde tentoonstelling is Toejoe de gids. Deze leuke draak laat jong en oud kennis maken met de bonte dierenstoet. Eén ding is zeker: je zult nooit meer hetzelfde kijken naar een draak, een aap of een neushoornvogel.

Bezoek de tentoonstelling! In de schoolvakanties en op bijzondere dagen (zoals Werelddierendag) zijn er extra activiteiten.

 Bezoek volkenkunde.nl

Grrr... Machtige dieren wereldwijd
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.