1

Global Imaginations


-advertentiepositie-



Global Imaginations

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Twintig toonaangevende hedendaagse kunstenaars uit alle continenten tonen op uitnodiging van Museum De Lakenhal hun visie op de huidige geglobaliseerde wereld. Dit doen ze aan de hand van bestaand of nieuw werk, waarbij ze zich laten inspireren door Leidse museale collecties. Het resultaat is een boeiende afspiegeling van actuele thema’s en ontwikkelingen in de ons omringende wereld. De werken – vaak grootschalige installaties, videoprojecties, sculpturen, etc. - zijn te zien in De Meelfabriek, een imposant, voormalig industrieel complex aan de rand van Leiden.

Global Imaginations vindt plaats ter gelegenheid van het 440-jarig bestaan van de Universiteit Leiden en brengt kunst, cultuur en wetenschap samen. Sinds het ontstaan van de universiteit in 1575 zijn wetenschappers en objecten van over de hele wereld naar de stad gereisd met als doel om de wereld in al zijn verschijningsvormen te bestuderen. De in Leiden door de eeuwen heen verzamelde collecties van oudheden, naturalia, etnografica, kunst en geschiedenis zijn daar mede getuige van.

Sinds de komst van het internet en de toenemende migratie vervagen de traditionele grenzen tussen het lokale, het nationale en het internationale steeds meer. Ook worden er wetenschappelijke ontdekkingen gedaan die onze kijk op de wereld veranderen. Global Imaginations laat het werk van kunstenaars zien die zijn geworteld in uiteenlopende tradities en culturen, maar die tegelijkertijd deel uitmaken van de ‘global village’. Zij brengen hun eigen wereldbeeld naar Leiden. Een bezoek aan de tentoonstelling is een reis door de kosmopolitische wereld van vandaag.

Global Imaginations komt tot stand in partnerschap met de Universiteit Leiden, Museum Volkenkunde en LeidenGlobal. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt dankzij De Meelfabriek en met financiële steun van het Mondriaan Fonds, Stichting Doen, VSBfonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds BNG, Stichting Stokroos en Cultuurfonds Leiden.

 Bezoek www.lakenhal.nl

Global Imaginations
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.