1

Mix Match Museum




Mix Match Museum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Wetenschap is net zo ongrijpbaar als het leven zelf. Gaat het over ontwikkeling? Over vergankelijkheid? Over liefde? Is alles überhaupt meetbaar? In Museum Boerhaave zie je een wonderbaarlijke mix en voel je de match. En het leukste is dat deze tentoonstelling is gebaseerd op ideeën van het publiek!

Sinds de lancering op 10 oktober 2014 hebben 9.000 mensen https://www.mixmatchmuseum.nl/home bezocht. Op dit online platform konden bezoekers hun eigen online expo’s samenstellen, waarbij ze konden kiezen uit 300 topobjecten van de zes deelnemende musea. In totaal zijn bijna 700 voorstellen ingediend. Naast Museum Boerhaave komen de objecten uit het Amsterdam Museum, het Groninger Museum, het Kröller-Müller Museum in Otterlo, Museum TwentseWelle in Enschede en het Van Abbemuseum in Eindhoven.
“De inzendingen hebben mij enorm verrast”, aldus Bart Grob, conservator van Museum Boerhaave en mede-initiator van Mix Match Museum: “Er staat straks in het museum een vreemde, maar tegelijkertijd inspirerende samenstelling van werken en objecten uit de belangrijkste landelijke collecties op het gebied van kunst, cultuur, nijverheid en wetenschap.”
Een bijzondere combinatie van objecten is bijvoorbeeld het thema ‘Wetenschap = Liefde’, waar de pen van Einstein (collectie Museum Boerhaave) wordt gecombineerd met de video installatie ‘Relation in time’ van Abramovic/Ulay (collectie Van Abbemuseum). De motivatie van de inzending luidt: Door de eeuwen heen verdedigen we lijf en goed met effectieve wapens. Soms is de aanval de beste verdediging, soms is dreigen al voldoende, of zelfs de suggestie daarvan. Maar misschien is van dat alles een scherpe pen het machtigste wapen. Of sterker nog: de liefde.

In totaal worden zes geselecteerde inzendingen in het zonnetje gezet in Museum Boerhaave. In de overige vijf musea zijn andere concepten te zien van winnende inzendingen.

Mix Match Museum wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.

 Bezoek www.museumboerhaave.nl

Mix Match Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.