1

Foodtopia




Foodtopia

» Let op: deze activiteit is voorbij «

FOODTOPIA trakteert de bezoeker op een bloemlezing over voedselinnovaties in Nederland vanaf 1900, van margarine tot de kweekburger. Weinig onderwerpen roepen heftiger emoties op dan ons dagelijks voedsel. Iedereen heeft een mening over wat goed en slecht is, de maatschappelijke onzekerheid omtrent eten is groot. Tegelijk heeft de voedingswetenschap enorme vooruitgang geboekt. Inspirerende en uitdagende vergezichten te over.

Louise O. Fresco
Gastconservator bij deze tentoonstelling is topwetenschapper en voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research centre Louise O. Fresco. Zij selecteert als voedselexpert tien belofterijke innovaties die de mondiale voedselcrisis moeten bezweren.

Honger naar meer?
Bij deze tentoonstelling komt een uitgebreid randprogramma. Onder meer:

Het Grote FOODTOPIA Weekend op 10 en 11 oktober
Kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit
EXTRA DATA: Anders eten, experimentele workshop
Een educatief programma voor de HAVO/VWO bovenbouw
Kinderworkshops in de schoolvakanties
Cahier FOODTOPIA
The Science of Seeds, een prachtige fototentoonstelling
Houd de website in de gaten voor aanvullingen.

Verleden, heden en toekomst
Het besef van de mondiale voedselcrisis is niet alleen van deze tijd. Idealen, zorgen over en innovatieve oplossingen voor de voedselproblematiek in de wereld bestaan al langer. Enkele voorbeelden uit het verleden zijn de mutatietheorie van Hugo de Vries rond 1900 en de ontwikkeling van margarine vanaf de jaren ‘30. De kweekburger, die onlangs de collectie van Museum Boerhaave verrijkte, is een voorbeeld van een recente innovatie.

Museum Boerhaave
Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en de geneeskunde. De collecties behoren tot de wereldtop en weerspiegelen vijf eeuwen wetenschapsgeschiedenis in Nederland. Voor de tentoonstelling FOODTOPIA en het randprogramma werkt Museum Boerhaave samen met Wageningen University & Research Centre, Stichting Biowetenschappen en Maatschappij en Studium Generale en Zorg en Zekerheid.

FOODTOPIA is te zien tot en met zondag 3 januari 2016.

 Bezoek www.museumboerhaave.nl

Foodtopia
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.