1

Schatten achter de Ramen


-advertentiepositie-



Schatten achter de Ramen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Welke objecten hebben de Leerdammers thuis staan? Welke verhalen zitten er achter deze objecten? En wat maakt deze objecten tot echte schatten? Is het een Copier, Meydam of een Heesen?

Alle stukken hebben een eigen bijzonder verhaal, wat de tentoonstelling persoonlijk en uniek maakt.

“Ik heb deze vaas gekregen van mijn grootvader. Als enige kleinzoon mocht ik het na zijn overlijden krijgen. Mijn grootvader heeft altijd gezegd: “Als ik er niet meer ben, dan is de vaas voor Cor.” Grootvader Kees was indrager bij de glasfabriek en heeft het object gekregen toen hij in 1949 er 25 jaar werkzaam was. We hebben de vaas tegenwoordig heel prominent bovenop de kast in de woonkamer staan.” - Cor Stuivenberg

250 Jaar Glas in Leerdam
Leerdam en glas, twee begrippen die al eeuwen met elkaar verbonden zijn. In 2015 is het 250 jaar geleden dat de zes broers Pilgram en hun zwager Meeder het initiatief namen een Glas en Flesse Blaserij te beginnen in Leerdam. Zij startten een traditie die tot op de dag van vandaag voortduurt. In de Leerdamse fabrieken worden nog steeds fabrieksmatig flessen vervaardigd en met de mond glas geblazen.

Ter ere van het jubileum worden in Leerdam het hele jaar door diverse tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. In het Nationaal Glasmuseum ziet u naast ‘Schatten achter de Ramen’ ook de tentoonstellingen ‘Nieuw Leven in Oude Mallen’, ‘De Glasschool’ en de ‘Collectie Highlights - 250 Jaar Glas in Leerdam’.

 Bezoek www.nationaalglasmuseum.nl

Schatten achter de Ramen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.