1

Collectie Highlights - 250 jaar Glas in Leerdam


-advertentiepositie-



Collectie Highlights - 250 jaar Glas in Leerdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In 2015 is het 250 jaar geleden dat de zes broers Pilgram en hun zwager Meeder het initiatief namen een Glas en Flesse Blaserij te beginnen in Leerdam. Zij startten een traditie die tot op de dag van vandaag voortduurt. In de Leerdamse fabrieken worden nog steeds fabrieksmatig flessen vervaardigd en met de mond glas geblazen.

Ter ere van het jubileumjaar is in deze tentoonstelling het mooiste en bijzonderste Leerdamse glas te zien uit de periode 1765 – 2015. Van één van de eerste flessen naar een vaas uit 1928 van Frank Lloyd Wright tot een hedendaagse installatie van Marinke van Zandwijk.

In deze expositie is ook de unieke likeurkaraf van A.D. Copier opgenomen. Jarenlang was de ontwerptekening reeds in het bezit van het Nationaal Glasmuseum, maar de uitgevoerde karaf was al jaren spoorloos. Totdat hij plots in april 2014 opdook via Marktplaats, waar een particulier, die zich niet bewust was van de uniciteit van de karaf, hem te koop had aangeboden. De karaf van Copier is met steun van de Vereniging Rembrandt door het Nationaal Glasmuseum aangekocht en pronkt in de expositie Collectie Highlights.

 Bezoek www.nationaalglasmuseum.nl

Collectie Highlights - 250 jaar Glas in Leerdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.