1

Schilderijen van klei




Schilderijen van klei

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Acht schilderijen van Het Noordbrabants Museum zijn door de scholieren tot leven gebracht door figuren uit de schilderijen te boetseren in klei. Het resultaat zijn 54 tableaus gemaakt door ruim 200 schoolkinderen uit ’s-Hertogenbosch, Rosmalen en Sint-Michielsgestel. De scholieren maakten een vertaling van 2D schilderijen naar 3D figuren door te ‘kijken met je handen’. In de tentoonstelling worden ook filmpjes getoond waarin te zien is hoe ze op school aan de slag zijn gegaan.
Stem op je favoriet!
De kunstwerken die het museum voor het project heeft geselecteerd bevatten allemaal expressieve mensfiguren. Zo leerden de leerlingen spelenderwijs een compositie maken en de verhoudingen van het menselijk lichaam. Het exposeren, of tonen, van het werk van kinderen is voor Het Noordbrabants Museum een belangrijk onderdeel van de educatieve activiteiten. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen hun stem uitbrengen op de school die volgens hen de meest kunstzinnige vertaling heeft gemaakt. De winnende school wint de wisselbeker School van het jaar.
Partnerscholen
De tentoonstelling is de tweede in een reeks vakantietentoonstellingen die worden gemaakt in samenwerking met de Partnerscholen van Het Noordbrabants Museum. Dit zijn scholen waarmee het museum intensief samenwerkt om een optimale aansluiting tussen het museum en het primair en voortgezet onderwijs te realiseren. Dit jaar werkten zeven partnerscholen mee aan het project: de L.W. Beekmanschool, Het Bossche Broek Centrum, ’t Schrijverke, het Jeroen Bosch College uit ’s-Hertogenbosch, De Bolster en Gymnasium Beekvliet uit Sint-Michielsgestel en De Sprong uit Rosmalen.
Zomervakantie in het museum
Voor andere kinderen die ook creatief aan de slag willen heeft Het Noordbrabants Museum een zomer vol activiteiten in petto. Van midden juli t/m eind augustus vinden iedere woensdag en zondag inloopworkshops plaats, bij goed weer buiten!

 Bezoek www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Schilderijen van klei
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.