MIJNshop en MIJNcollectie




MIJNshop en MIJNcollectie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een ‘update’ van de oude mijnwerkerskleding i.h.k.v. het Jaar van de Mijnen (M2015). Drie jonge Zuid-Limburgse ontwerpers Linda Friesen, Ebby Port en Gabriel Guevera presenteren hun hedendaagse versie van de mijnwerkerskleding als 'een tweede huid' voor Heerlen.
Mijncollectie

Iedere maand presenteren we één uniek ‘Haute Couture’ stuk dat zowel geïnspireerd is op de voormalige mijnwerkerskleding, als een van de culturele gemeenschappen die vroeger werkten in de mijnen. Dit zijn: Italië, Polen, Slovenië, België, Duitsland, Hongarije, Marokko, Spanje en Friesland. Iedere maand staat er dus een andere nationaliteit centraal.

Jongeren van leerwerkbedrijf 100%Heerlen gaan vervolgens met een vereenvoudigd commercieel ontwerp aan de slag voor jou. Ze maken slechts 10 stuks die te koop worden aangeboden in de MIJNshop. Dus wees er snel bij!

MIJNshop

Heb jij al een bezoek gebracht aan de MIJNshop?
Bongerd 4 in Heerlen centrum.
Openingstijden: di 10.00-17.30u, do 12.00-21.00u en za 12.00-17.00u.
Let op: de Mijnshop is deze zomer van za 11 juli t/m ma 10 augustus 2015 gesloten.

MIJNshop en MIJNcollectie is een samenwerking tussen SCHUNCK*, Stichting Jaar van de Mijnen, 100% Heerlen, en FASHIONCLASH en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heerlen, Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting DOEN.

 Bezoek schunck.nl

MIJNshop en MIJNcollectie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.