1

Improvisaties op Wind, Water en Wad


-advertentiepositie-



Improvisaties op Wind, Water en Wad

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de zomermaanden toont Museum Belvédère twee associatieve tentoonstellingen rond het thema natuurbeleving. In het museum staan kunstwerken centraal waarin het waddengebied wordt verbeeld, terwijl in het museumpark unieke kunstwerken zijn te zien die speciaal voor deze gelegenheid – en deze locatie! – zijn gemaakt:

Improvisaties op Wind, Water en Wad

Het hoofdthema van de Wadden wordt vanuit verschillende invalshoeken en disciplines belicht, door onder meer schilderkunst, fotografie en installaties. Met werken van meer dan zeventig kunstenaars uit Friesland, Nederland en Duitsland waaronder: Gerrit Benner, Jan Loman, Emil Nolde, Emo Verkerk en Jan Wolkers. Klik hier voor een lijst met namen van alle deelnemende kunstenaars.

Niet toevallig wordt deze expositie georganiseerd in het jaar waarin de Waddenvereniging 50 jaar bestaat. In het kader van haar 35 jarig bestaan sluit Galerie De Vis te Harlingen aan met een gelijknamige tentoonstelling (www.galeriedevis.nl).

De tentoonstelling Improvisaties op Wind, Water en Wad werd mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Fryslân en bevat bruiklenen van ondermeer het Groninger Museum (www.groningermuseum.nl) en het Zaans Museum (www.zaansmuseum.nl)

 Bezoek www.museumbelvedere.nl

Improvisaties op Wind, Water en Wad
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.