Huh...? Nou en!




Huh...? Nou en!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een verrassende tentoonstelling met werken uit de collectie Van Lien/Put. Het gaat hier om de tegenstelling groot/klein, het contrast zwart/wit, de invloed van de Japanse prentkunst op de beeldende kunst in Nederland; maar er is ook een engelenkamer, een rariteitenkamer, een kamer met bouwsels en nog veel meer.
Met ruim veertig werken die nooit eerder te zien zijn geweest in het museum! Een expositie met de bijzondere en persoonlijke verhalen van de verzamelaars, Geri Put en Leo van Lien, die een beeld schetst van wanneer, hoe en waarom deze werken zijn verzameld.

Heel bijzonder is de serie Japanse houtdrukken van Hokusai (o.a. Great Wave of Kanagawa) en Hiroshige (o.a. Evening Shower at Atake and The Great Bridge), die zij hebben aangeschaft bij de uitgever in Tokio. Verder hangt er een heel bijzondere prent uit de serie “De Weversopstand” van Käthe Kollwitz.

Een collectie die er toe doet in Nederland en die zij graag met u willen delen. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken, want voorlopig is dit de laatste keer dat zo’n groot deel van de collectie te zien zal zijn.

Algemene rondleidingen langs deze tentoonstelling zullen worden gegeven op de zondagen 8 februari, 8 maart, 12 april, 10 mei, 12 juli en 9 augustus. Betalende bezoekers van het museum kunnen er gratis aan deelnemen. Men hoeft zich alleen even vooraf te melden aan de balie. Aanvang steeds om 14.00 uur.

Dit laatste jaar willen wij al onze bezoekers danken voor hun belangstelling tijdens de afgelopen jaren door hen een cadeautje aan te bieden; na uw bezoek aan deze tentoonstelling ontvangt u een door Museum Van Lien uitgegeven

 Bezoek museumvanlien.nl

Huh...? Nou en!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.